Kiina tähtää nyt virallisesti maailman johtavaksi jalkapallomaaksi

Kiinan on erityisesti kotimaisen Superliigan osalta ollut tapetilla viime aikoina, kun se on kahminut tähtipelaajia Euroopan kentiltä riveihinsä ja monen pelaajan nimi on jatkuvasti siirtohuhuissa esillä. Nyt Kiinan jalkapalloliitto onkin ilmoittanut tavoitteekseen kasvattaa maasta maailman johtavan jalkapallomaan vuoteen 2050 mennessä.

Tavoitteeseen päästäkseen se on kertonut rakentavansa jalkapallon harrastamista tukevan infrastruktuurin, joka käsittää ainakin 20.000 harjoittelukeskusta sekä 70.000 kenttää ympäri Kiinaa. Tällä on tarkoitus saada 50 miljoonaa aikuista ja lasta kiinnostumaan lajista vuoteen 2020 mennessä.

Verkkosivuilleen julkaisemassaan suunnitelmissa paikallinen jalkapalloliitto on määritellyt, että jalkapallosta kasvatetaan samalla lyhyen, keskipitkän ja pitkän ajan strategialla koko maan suosituin urheilulaji. Tätä tukee myös se, että jokaista 10.000:tta kiinalaista kohden rakennetaan jalkapallokenttä ja maan miesten sekä naisten jalkapallomaajoukkueiden profiilia aletaan määrätietoisesti nostamaan maassa.

TSEKKAA TÄMÄ:

Tällä hetkellä maan miesten jalkapallomaajoukkue on FIFA:n ranking-listalla sijalla 81, jääden paljon Kiinaa pienempien maiden, kuten Kyproksen sekä Jamaican taakse. Naisten jalkapallomaajoukkue pelaa jo todella hyviä pelejä ja nautiskelee FIFA:n rankingin sijasta 12, joten miesten suhteen maalla onkin eniten töitä tehtävänä, jos maa meinaa saada omasta rosterista nostettua joukkueen kymmenen parhaan maan peleihin.

Mutta onhan vielä kymmeniä vuosia aikaa rakentaa. Superliigaan laitetaan tällä hetkellä todella paljon rahaa kiinni, jotta kansalaiset kiinnostuisivat lajista supertähtien kautta ja se näkyy myös liigan rahanpolttomäärissä.

kiinan-superliiga-chinese-superleague-katsojia-per-ottelu-jalkapallo-puoliaika.com-puoliaikakiinan-superliiga-chinese-superleague-rahankaytto-siirtoikkuna-jalkapallo-puoliaika.com-puoliaika

Edellinen artikkeliCoolpickzin 63. kierros polkaistaan käyntiin – Tee oma rivisi ja voita 5000 €
Seuraava artikkeliIlves kohtaa Valencian heinäkuussa Ratinan stadionilla

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän