Kansojen liigan lohkot arvottu – Huuhkajille tuttuja vastustajia

Suomi puoliaika

Suomi puoliaika

Huuhkajille tuttuja vastustajia uudessa turnausformaatissa – Kansojen liigassa.

Jari Litmanen oli mukana lohkoarvonnoissa ja arpoi Suomen lohkovastustajat.

Kuninkaan arpakäsi nosti kulhosta Suomelle tuttuja maita: Kreikka, Viro ja Unkari. Suomi pelasi viime EM-karsinnoissa sekä Kreikkaa että Unkaria vastaan kahdesti.

Kreikkaa vastaan Huuhkajat pelasi kotonaan 1–1 ja voitti vieraissa 1–0.
Unkaria vastaan molemmat karsintaottelut päättyivät 0–1-tappioon.

Suomi on pelannut viimeisimmän kotimaaottelunsa Viroa vastaan viime marraskuussa. Tuloksena Helsingissä pelatusta ottelusta oli isäntien komea 3–0-voitto.

Mikä Kansojen liiga?

Euroopan jalkapalloliiton Uefan perustamassa Kansojen liigassa on mukana 55 maata, jotka on jaettu neljään eri liigaan. Rankingin parhaat maat pelaavat A-liigassa ja heikoimmat D-liigassa. Suomi kuuluu C-liigaan, jossa on mukana 15 maata. Yksi syy Kansojen liigan perustamiselle oli, että maat kohtaisivat samantasoisia vastustajia.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva toivoi etukäteen Unkaria vastustajaksi.

– Niiden kanssa meillä on aika paljon kalavelkoja maksettavana viime karsinnoista ja sitten vähän pidemmältä historialta, Kanerva totesi ennen arvontaa Ylelle.

Kansojen liigassa pelataan myös pääsystä EM-lopputurnaukseen 2020, sillä kunkin neljän liigan voittaja saa lopputurnauspaikan. Varsinaiset karsinnat EM-lopputurnaukseen alkavat vuoden kuluttua maaliskuussa.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here