Kaka ajastaan Real Madridissa: ”En epäonnistunut”

Kaka

Vuonna 2002 maailmanmestaruuden voittanut 33-vuotias brasialainen jalkapallonero Kaka kertoi ajastaan Real Madridissa ranskalaismedia Le Buteurille.

Kaka siirtyi Real Madridiin kuusivuotisella sopimuksella vuonna 2009 AC Milanista. Florentino Perezin johtama ”Galacticos” hankki Kakan pelioikeudet tuolloin 65 miljoonalla eurolla. Lopulta Kaka edusti Real Madridia kesään 2013 asti.

Hyvällä pelikäsityksellä ja syöttötaidolla varustettu Kaka ei välttämättä viime kausina enää ole ollut parhaiden pelivuosiensa tasolla. Maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2007 valittu herrasmies vaikuttaa nykyisin Yhdysvaltojen MSL-liigassa Orlando Cityn riveissä.

– Mielestäni Real Madridissa viettämästäni ajasta ei voi puhua epäonnistumisena. Se oli erilainen kokemus kuin AC Milanissa. Tein kuitenkin neljässä vuodessa 29 maalia 120 ottelussa ja voitin seuran kanssa kolme pokaalia, Kaka kertoi Le Buteurille.

Kakan ensimmäinen kausi Real Madridissa sujui varsin mallikkaasti. Keskikenttäpelaaja pelasi kauden aikana 33 ottelua ja teki niissä yhdeksän maalia. Liigassa hän pelasi 25 ottelua, joissa syntyi kahdeksan maalia ja kuusi maalisyöttöä. Seuraavalla kaudella tuli paha polvivamma, joka piti hänet pitkään sivussa. Kaksi viimeistä kautta Realissa menivät pitkälti vaihtopenkillä.

– Se oli henkisesti erittäin vaikeaa, sillä koskaan ei tiedä koska on taas pelikunnossa. Kaksi polvioperaatiota olivat haastavia, mutta se oli erittäin hyödyllistä aikaa omalle kehitykselleni.

– Loukkaantumisen takia olisin tarvinnut yhtäjaksoisesti peliaikaa. En saanut sitä myöskään valmentajan (Jose Mourinho) takia. Ei voi sanoa, että epäonnistuin. Mikä parasta, voin ylpeänä kertoa tänä päivänä edustaneeni Real Madridia neljän kauden ajan.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän