Juho Mäkelä ja HIFK yksivuotiseen sopimukseen: ”Kiistattoman hyvä maalintekijä”

 

Juhomakela

HIFK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Juho Mäkelän kanssa.

32-vuotias Mäkelä siirtyy IFK-paitaan Vaasan Palloseurasta, jossa hän teki viime kaudella 30 liigaottelussa 16 maalia. Mäkelä on edustanut Veikkausliigassa aikaisemmin VPS:n lisäksi HJK:ta, IFK Mariehamnia ja SJK:ta. Yhteensä hän on pelannut Veikkausliigassa 198 ottelua ja tehnyt niissä kunnioitettavat 90 maalia.

– Juho on Veikkausliigan paras boxipelaaja ja kiistattoman hyvä maalintekijä. Hän tuo meidän hyökkäyspeliimme fyysisyyttä, jota viime vuonna jäimme ajoittain kaipaamaan. Tärkeä palanen meille kokonaisuudessaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo seuran verkkisivuilla.

– Näin tämän itselleni parhaana vaihtoehtona jatkaa uraani. En ainoastaan seuran upeiden kannattajien takia, vaan koko joukkueen ympärillä vallitsevasta positiivisesta ilmapiiristä johtuen. Seurassa tehdään upeaa työtä, ja on hienoa päästä olemaan osa seuraa, jonka tulevaisuutta tarkastellessa voi olla vain taivas rajana. Tärkein ja ratkaisevin tekijä oli kuitenkin se, että Honsu todella halusi minut tänne pelaamaan, Mäkelä kertoo.

Mäkelä aloittaa HIFK.n edustusjoukkueen mukana harjoittelun jo tänään. Kolme kertaa 16 maaliin Veikkausliigassa yltänyt hyökkääjä ei halua turhaan asettaa aikaisempien vuosien tapaan minkäänlaisia henkilökohtaisia tavoitteita. Tavoitteena on saavuttaa IFK-paidassa jotain suurta.

HIFK:lla on nyt pelaajasopimukset kahden maalivahdin ja 17 kenttäpelaajan kanssa ensi kaudelle. Määtän mukaan uusia pelaajasopimuksia on luvassa pian.

– Ensisijaisesti haemme vielä vahvistusta joukkueen toppari- ja laituriosastolle. Myös keskikentän keskustaa tulemme vahvistamaan lähiaikoina tutulla nimellä. Lisäksi tarkkailemme talven aikana tarvitseeko nuori maalivahtikaksikkomme kokeneen kirittäjän ennen kauden alkua, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

Mäkelästä tuli Skotlannissa Heartsin riveissä vuonna 2007 pelatessaan ensimmäinen suomalainen jalkapalloilija, joka on tehnyt maalin suurseura FC Barcelonaa vastaan. Barcelona voitti 60 000 katsojan edessä pelatun harjoitusottelun lopulta numeroin 3-1. Barcan kokoonpanossa nähtiin tuolloin muun muassa Ronaldinho, Henry, Deco ja Xavi.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here