Juha Malinen allekirjoitti jatkosopimuksen RoPS:n kanssa

JUMALIN – RoPS-päävalmentaja Juha Malisesta tehtiin dokumenttivideoKaudesta 2014 Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkuetta menestyksekkäästi johtanut Juha Malinen on allekirjoittanut seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Jo ennen uutta sopimustaan Malinen oli pisimpään Rovaniemen Palloseuraa yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla luotsannut valmentaja.

Maliselle päätös jatkaa Rovaniemellä oli helppo. Käytännössä ainoastaan todella houkutteleva ulkomaantarjous olisi voinut johdattaa pois Napapiiriltä.

– Kun löytää tasapainon työn ja siviilielämän suhteen, pystyy antamaan kaikille osapuolille mahdollisimman paljon, Malinen taustoittaa päätöstään jäädä RoPS:n peräsimeen seuran verkkosivuilla.

– Olen alusta saakka ollut vahvasti sitoutuneena tähän meidän hommaan. Sitä tuskin kukaan on epäillytkään. Olemme seuran kanssa keskustelleet jatkosta avoimesti heinäkuusta lähtien. Molemmilla osapuolilla oli yhteinen tahtotila, joten neuvotteluissa ei tarvinnut pitää turhaa kiirettä.

Juha Malinen on valmentajaurallaan nostanut jokaisen luotsaamansa seurajoukkueen tasoa. Jalkapalloon perehtyneen turkulaisen tilastonikkari Oskari Karppisen laskelmista selviää Malisen saapumisen parantaneen joukkueiden pistekeskiarvoa keskimäärin yli puolella pisteellä pelattua ottelua kohden. Malisen johdolla RoPS on ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun toisena vuotena perätysten mukana mitalikamppailussa.

– Sanoin heti Rovaniemelle tullessani, että tavoitteenani on vakiinnuttaa RoPS:n paikka sarjan kärkikuusikossa. Nyt näyttää vääjäämättömästi siltä, että näin on myös tapahtunut, Malinen sanoo.

– Sama nöyrä tavoite tulee säilymään myös jatkossa. Se antaa tukevan pohjan tekemiselle. Sille pohjalle kun onnistumme sekä pelaajahankinnoissa että harjoittelussa, onnistumme taloudellisesti, ja katsojatkin löytävät tiensä Keskuskentälle, voi urheilullinen tulos olla huikea.

RoPS on Veikkausliigan sarjataulukossa viidentenä ja kohtaa tänään kotikentällään SJK:n.

Veikkausliiga 12.9.2016 klo 18.30 / Kuuden ottelun kierros
FC Inter – HIFK
HJK – FC Lahti
IFK Mariehamn – PS Kemi
PK-35 Vantaa – Ilves
RoPS – SJK
VPS – KuPS

Malisesta tehtiin hieno dokumentti toukokuussa 2016. Dokumentissa raotetaan räikeänä persoonana tunnetun Malisen arkea ja sielunmaisemaa. Voit katsoa sen alta:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here