JäPS tiputti AC Oulun Suomen Cupista – testipuolustaja Mehdi Hetemaj’n moka ratkaisi

Suomen Cupin neljännesvälierissä nähtiin yllätys, kun Ykkösen nousijajoukkue Järvenpään Palloseura tiputti Veikkausliigassa pelaavan AC Oulun.

JäPS kaatoi kotikentällään AC Oulun numeroin 2-1 (0-0) Suomen Cupin neljännesvälierissä tiistai-iltana.

Oululaisvierailija siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa Enoch Banzan maalilla. Pitkään näytti siltä, että AC Oulu jatkaa Cupissa, mutta JäPS tuli lopussa rinnalle ja ohi.

Ensin 82. minuutilla Joakim Ärilä ohjasi Hassan Sesayn vapaapotkun maaliin. Sitten 87. minuutilla pallo pelattiin oululaisten kenttäpuoliskolle, missä 25-vuotias testijaksolla oleva itävaltalaispuolustaja Mehdi Hetemaj pelasi huolimattomasti ja JäPS:n Miro Schwalenstöcker riisti pallon. Lopulta AC Oulun Noah Pallas tökkäsi pallon omiin, 2-1.

Täksi kaudeksi Ykköseen noussut JäPS hävisi 8. toukokuuta Gnistanille murskaavasti numeroin 10-1, ja moni oli sitä mieltä, että joukkue pelaa aivan väärässä sarjassa. Tuon jälkeen JäPS on kerännyt viidestä sarjaottelustaan 13 pistettä ja majailee nyt sarjavitosena, vain kolme pistettä kärjestä. Ja lisäksi Cup-paikka kahdeksan parhaan joukossa.