Japanin upeat kisat päätökseen – Kroatia puolivälieriin rankkarikisan jälkeen

Viime MM-kisojen finalisti Kroatia se vaan jatkaa menoaan näissäkin kisoissa. Kahden sitkeän maan kamppailussa lopulta Japani taipui.

Kroatia voitti Japanin rankkarikisan jälkeen numeroin 2-4 (1-1) MM-kisojen neljännesvälierissä Qatarissa maanantaina.

Tasaisella avausjaksolla nähtiin yksi maali. Japanin Daizen Maeda laittoi pallon reppuun 43. minuutilla maalinedustalta. Kroatia kuitenkin tasoitti 55. minuutilla, kun kaiken nähnyt konkari Ivan Perisic puski upeasti tilanteeksi 1-1.

Molemmilla oli omat paikkansa ja hetkensä, mutta varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla nähty lisämaaleja. Ratkaisua haettiin siis rangaistuspotkukisasta. Sankariksi nousi Kroatian maalivahti Dominik Livakovic, joka otti upeita torjuntoja.

Alkulohkossa Saksan ja Espanjan kaatanut Japani lähtee hienon taistelun jälkeen kotimatkalle. Viime MM-kisojen finalisti Kroatia siis voittoon.

Kroatia kohtaa puolivälierissä Brasilian tai Etelä-korean perjantaina 9. joulukuuta.