Jallu Rantanen FC KTP:n päävalmentajaksi

jallurantanenFC KTP ja Jari ”Jallu” Rantanen ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen, seura tiedottaa verkkosivullaan.

Kokenut jalkapallomies on valmentanut sekä junioreiden että aikuisten puolella. Kauden 2014 päätteeksi Rantanen nosti EIF:n nousukarsintojen kautta Kakkosesta Ykköseen. Tämä oli jo toinen kerta, kun helsinkiläinen nosti joukkueensa sarjaporrasta ylöspäin.

Valmennuskokemusta Rantanen kartutti jo 1990-luvun lopulla valmentaessaan Veikkausliigassa Finnairin Palloilijoita. Vuosituhannen vaihteessa hän luotsasi AC Vantaata niin Ykkösessä kuin Kakkosessa. Junioreiden puolella Rantanen on valmentanut aiemmin FC Hongan ja Käpylän Pallon juniorijoukkueita sekä Yhdysvalloissa Palm Beach Soccer Academyssä.

–Siirryn KTP:n peräsimeen hyvillä mielin, sillä tiedän jo vuosikymmenien takaa, mitä futis Kotkassa ihmisille merkitsee. Tällä oli suuri merkitys, miksi päätin tarttua tähän haasteeseen. Siirto Kotkaan saa laittamaan itsenikin täysillä likoon, Rantanen kertoo FC KTP:n verkkosivuilla

Uudenvuodenaattona 55 vuotta täyttävä Rantanen muistetaan pelivuosiltaan futisviheriöiden väriläiskänä. 36 A-maaottelua pelannut ja neljä maaottelumaalia viimeistellyt hyökkääjä voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta. Vuonna 1987 Rantanen oli voittamassa IFK Göteborgin riveissä Ruotsin mestaruuden lisäksi UEFA Cupia ollen näin ensimmäinen suomalainen jalkapalloilija, joka voitti eurocupin.

Rantanen muistaa Kotkan vaikeana pelipaikkana eritoten kotiyleisön luoman tunnelman vuoksi. Hän kehuukin varauksetta tunnelmaa jopa Suomen parhaaksi.

–KTP:n kotiottelut ovat aina olleet hyviä osoituksia siitä, millainen vaikutus äänekkäällä kotiyleisöllä on kotijoukkueen otteisiin. Tuorein muisto KTP:stä on viime syksyltä, kun olin katsomassa KTP:n 5–0-murskavoittoa sarjakärki JJK:sta, Rantanen sanoo.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here