Jalkapallomatkailijoiden kokemukset Ruhrin Derbystä

Dortmundin fanien pääty - Keltainen seinä
Dortmundin fanien pääty – Keltainen seinä

Borussia Dortmundin ja Schalke 04:n välinen ottelu on kiistatta yksi isoimmista sarjapeleistä, joka jalkapallolla on tarjottavanaan. Kaksi lukijoistamme oli paikan päällä katsomassa Ruhrin derbyksi tai Revierderbyksi nimettyä ottelua ja päätimme kysellä heiltä hieman kokemuksia tuosta ottelusta.

Liput hankittiin Viagogon kautta. Ottelulipun hinta oli 120 € ja kaikkien kulujen jälkeen yhdelle lipulle tuli hintaa noin 180 €. Normaalisti liput maksavat samoille paikoille noin 56 €, mutta pelin merkityksellisyyden ja Viagogon vuoksi hinta nousi tuon verran korkealle. Yleisestä lipunmyynnistä lippuja olisi tuskin edes saanut, joten Viagogo jäi viimeiseksi vaihtoehdoksi. Yhdelle lipulle tuli korkea hinta, mutta oli ehdottomasti jokaisen euron arvoinen kokemus. Suorat lennot Düsseldorfiin maksoivat 230 euroa, josta oli tunnin junamatka Dortmundiin, joka maksoi noin 13 €.

Pelipäivä näkyi vahvasti Dortmundin keskustassa, sillä siellä on tapana nostaa Dortmundin liput salkoon pelipäivän kunniaksi. Keskustan pubit olivat täynnä jalkapallofaneja, joissa laulu raikasi, olut virtasi ja bratwurst teki kauppansa. Myös virkavalta oli vahvasti esillä katukuvassa, sillä poliiseja partioi keskustassa monia tunteja ennen ottelun alkua ja ilmassa oli myös helikopteri, joka tarkkaili fanien liikkeitä.

Lukijamme menivät stadionille hyvissä ajoin, jotta välttäisivät ruuhkat. Vaikka he olivat pari tuntia ennen ottelun alkua, ruuhkilta he eivät silti välttyneet.

 

 

Katsomossa tunnelma oli kohdallaan, sillä fanit huutelivat jatkuvasti toisilleen. Dortmundin fanien huutamat scheisse-huudot (paska) yltyivät toisella puoliajalla, joka johti kaljasotaan fanien keskellä. Olutta lenteli ja kuuluttajakin joutui puuttumaan tilanteeseen ja rauhoitteli tilannetta. Itse peli oli pienoinen pettymys, sillä peli oli hieman tylsähkö maaliton tasapeli.

Pelin jälkeen oli tiukat turvatoimet ja vierasjoukkueen fanit pidettiin irrallaan paikallisista, jotta väkivaltaisuuksilta vältyttäisiin. Ottelun jälkeen lukijamme suuntasivat stadionin lähellä olevaan ulkoilmapubiin, jossa he vaihtelivat tunnelmia muutamien Dortmundin fanien kanssa.

Jos jalkapallomatkailu kiinnostaa, kannattaa lukaista aikaisempi juttumme futismatkailun abc, josta löydät vinkkejä jalkapallomatkailuun liittyen.

Plussat:

  • Loistava kokemus
  • Olut oli halpaa
  • Halpaa olutta sai juoda katsomossa
  • Uskomaton tunnelma

Miinukset:

  • Jatkuva tupakointi katsomossa
  • Maaliton tasapeli

Olut oli halpaa verrattuna Suomen hintatasoonOlut oli halpaa verrattuna Suomen hintatasoon

Edellinen artikkeliVideo: Suarez otti sulavasti haltuun pallon, joka tiputettiin 35 metristä
Seuraava artikkeliVideo: Mesut Özilin maaginen voittomaali Ludogoretsin vieraana

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän