Huuhkajille kova kolaus – Ukrainalle vierasvoitto MM-karsinnoissa

Huuhkajat kohtasi Ukrainan lauantaina Olympiastadionilla. Suomen MM-kisahaaveet saivat kovan kolauksen kotitappion myötä.

Ukraina kaatoi Suomen numeroin 1-2 (1-2) MM-karsintojen D-lohkossa lauantai-iltana lähes täydellä Olympiastadionilla.

Ottelun avausjaksolla verkko heilui. Suomen puolustaminen oli harvinaisen epävarmalla tasolla, ja Ukraina rankaisi, kun Andriy Yarmolenko (kuvassa) vei vieraat johtoon heti 4. minuutilla.

Suomi tuli tasoihin 29. minuutilla, kun Teemu Pukki osui hieman onnekkaasti ukrainalaispuolustuksen avustuksella. Mutta vain muutama minuutti myöhemmin Roman Yaremchuk laukoi maalinedustalta Ukrainan uudelleen johtoon. Tauolle mentiin vieraiden 1-2-johdossa.

Toisella jaksolla ei maaleja enää nähty. Suomella oli omat paikkansa, mutta Ukraina kesti. Samalla viisi ensimmäistä karsintaotteluaan tasan pelannut Ukraina vankisti hieman asemiaan lohkokakkosena. Suomi tipahti lohkon neloseksi.

D-lohkon lauantain toisessa ottelussa Bosnia ja Hertsegovina kaatoi vieraskentällä Kazakstanin numeroin 0-2.

D-lohkon tilanne:
Ranska, 12 pistettä (6 ottelua)
Ukraina, 8 pistettä (6 ottelua)
Bosnia ja Hertsegovina, 6 pistettä (5 ottelua)
Suomi, 5 pistettä (5 ottelua)
Kazakstan, 3 pistettä (6 ottelua)

Huuhkajien seuraava MM-karsintamatsi on heti iistaina 12.10. Kazakstanin vieraana Nur-Sultanissa. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa klo 17:00.