Huuhkaja-kapteeni ylpeänä: Hirveä taistelumeininki

Niklas Moisanderin mielestä Huuhkajat menetti liikaa palloja Georgialle. Teemu Pukin ruosteessa ollut viimeistely ei ole Suomen kapteenille iso huolenaihe.

Kuva: Lehtikuva

Georgiasta haettu 1-0-vierasvoitto varmisti Suomen jalkapallomaajoukkueelle MM-karsintalohkon kolmannen sijan. Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisander oli tyytyväinen lopputulokseen, vaikka viimeistely jätti toivomisen varaa.

– Olen ylpeä jätkistä. Emme pelanneet parasta peliämme, mutta halua voittaa näkyi loppuun asti. Hirveä taistelumeininki. Olimme vaan huolimattomia. Tuli liikaa pallonmenetyksiä, mutta Georgia ei ole niin laadukas joukkue, että se pystyisi iskemään niistä vastaan. Siinä mielessä kävi tuuri, Moisander analysoi ottelun jälkeen.

TSEKKAA TÄMÄ:

Moisander muistutti, etteivät Itä-Euroopassa pelattavat vierasottelut ole koskaan suurinta herkkua. Fanaattinen georgialaisyleisö antoi kotijoukkueelle runsaasti potkua.

– Kyllä voitto maistuu. Nämä ovat kuumaveristä porukkaa. Yleisö oli totta kai omiensa puolella ja yritti hiillostaa. Pidimme kuitenkin hyvin tunteet kasassa emmekä tehneet tyhmyyksiä, Moisander kuittasi.

Huuhkajilla oli mahdollisuudet hakea Georgiasta selvempikin voitto. Esimerkiksi Teemu Pukki tuhlaili maalipaikkoja. Moisanderin mukaan Pukilta voidaan odottaa täysosumia, jos peli jatkuu samanlaisena kuin Espanjaa ja Georgiaa vastaan.

– Totta kai näistä paikoista pitää alkaa tehdä maaleja. Tällaisissa peleissä auttaisi tosi paljon, jos pääsisi johtoon. Teemu on pelannut mielestäni kaksi hyvää peliä. Nyt ei mennyt sisään, mutta jos Celticissä tulee peliaikaa niin uskon, että maaleja alkaa tulla, Moisander päätti.

Suomen MM-karsintaurakka päättyy 15. lokakuuta vierasotteluun Ranskaa vastaan. Huuhkajat ei voi enää nousta taistelemaan jatkokarsintapaikasta.

YLE

 

Edellinen artikkeliMessi johdatti Argentiinan MM-kisoihin
Seuraava artikkeliKuvagalleria: Harvinainen vierasvoitto Huuhkajille