Hollannin vire kiinnostaa

Onneksi on jalkapallo. Onneksi on Kansojen liiga. Tiistai ja keskiviikko tarjoavat muutaman makoisan ottelun, ja tokihan Huuhkajien Montenegro-koitos kruunaa orgiat. Itse olen tarrautunut kiinni muutamaan hassunhauskaan ideaan. 

Wales – Hollanti

Varsin mielenkiintoinen ennakkoasetelma, kerrassaan mielenkiintoinen. Wales hivutti itsensä vain pari päivää sitten sunnuntaina upeasti MM-kisoihin kukistamalla jatkokarsinnan finaalissa Ukrainan, ja juhlat ovat varmasti olleet sen mukaiset. 

On turha edes yrittää väittää, etteikö keskiviikkoinen Hollanti-myräkkä tulisi suhteellisen väärään saumaan, sillä takki on saattaa olla melkoisen tyhjä ja keskittyminen vielä sunnuntaisissa bileissä. Toki vapautuneesti päästään vääntämään – siitä plussaa kotijoukkueelle. 

Wales hävisi Kansojen liigan ensimmäisen kierroksen matsinsa odotetusti vieraissa Puolalle. Silloin valmistauduttiin MM-karsinnan finaaliin, nyt sitten yritetään keräillä voimaa punttiin lopputurnausjuhlien jälkimainingeissa. Kokoonpanotilanne on sinällään hyvä, mutta runkomiehille varmasti annetaan lepoa sunnuntaisen urakan jälkeen. 

Vieraaksi saapuva Hollanti ei juurikaan vahvemmassa tikissä voisi olla. Joukkue on viime aikoina pelannut tasan Saksan kanssa, voittanut vahvan Tanskan ja osoituksena tämänhetkisestä vireestä van Gaalin nippu iski perjantaina vieraissa Belgian maanrakoon 1-4 lukemin. Hollanti on hävinnyt ottelun viimeksi noin vuosi sitten, eikä tappiota näy silmissä tälläkään kertaa. Joukkueen kokoonpanotilanne on mainio, vaikka muutama runkomies onkin sivussa Kansojen liigan ensimmäisiltä kierroksilta. Materiaalia löytyy. 

Pelivalinta 

Millainen mahtaakaan olla Walesin kokoonpano saati keskittymisen tila? Penkkimiehissäkin löytyy laatua, mutta Hollannin hyökkäyspään materiaali sekä vire ovat tällä hetkellä varsin hyvällä mallilla. En lähde ainakaan toistaiseksi panostamaan voittajaan, vaan keskityn Hollannin maalimäärään. 

Näen matsin normaalia runsasmaalisempana, ja Hollannin yli 1,5 maalista tarjottu kerroin 1,74 kelpaa liuskalle. Itse asiassa kaikki lukeman 1,65 ylittävä kelpaa. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here