Hollannin ja Englannin cupia torstain piristykseksi

Osuuko Huntelaar tänään?

Hollannin cup on perinteisesti aina ollut vähintään yhtä viihdyttävää katseltavaa kuin yöllisten saksalaisten luontoelokuvien uusinnat, ja tänään jos koskaan on jälleen luvassa viihdettä koko rahalla. Ajax vastaanottaa kotinurmelleen suorastaan helmeilevän räiskyvää vieraspelaamista tällä kaudella esittäneen Heerenveenin ryhmän, ja sirkushuvit voivat alkaa.

Taustaa

Joukkueet kohtasivat toisensa juurikin neljä päivää sitten sarjaottelussa, tällöin pisteet tasattiin 4-4 -tuloksen saattelemana. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat aina olleet maalirikkaita – etenkin Ajax on onnistunut maalailussa kiitettävään tahtiin. Kahden viimeisen vuoden aikana tahkotuissa viidessä taistossa on viimeistelty yhteensä 27 maalia, Ajax on tehtaillut byyreistä 21. Viisi viimeistä Ajaxin kotinurmella dilkkailtua Heerenveen-vääntöä ovat kaikki olleet BTTS-kamaa, ja näin tulee käymään meikäläisen papereissa myös tänään.

TSEKKAA TÄMÄ:

Ajax on päästänyt kotoisen sarjan yhdeksässä kotiottelussaan ainoastaan kuusi maalia (maaliero 36-6), ja neljä maaleista imailtiin juuri neljä päivää sitten Heerenveenin hyökkäyspelaamisen tuloksena. Neljä päästettyä maalia osoittaa, ettei Ajaxin puolustus aivan läpäisemätön ole, ja koska cup on aina cup, odotan verkon heiluvan myös tänään molemmissa päissä.

Heerenveenin vieraspelaaminen on ollut tällä kaudella enemmän kuin mielenkiintoista. Kymmenen vierasmatsin maalikeskiarvo on 4,8 per peli, tehtyjä maaleja on kertynyt sarjassa 2,6 per vierasottelu. Heerenveenin ryhmä on tehtaillut kaikki matsit mukaan lukien seitsemässä perättäisessä ottelussa vähintään kaksi maalia, mutta kun omakin pömpeli soi ja tärisee, ei voittajasta ihan joka kerta ennen loppuvihellystä ole ollut selvyyttä.

Heerenveen on onnistunut viidessä viimeisessä Hollannin pääsarjaottelussa maalinteossa peräti 16 kertaa, Ajaxin vastaava lukema 24 ei enää jätä minkäänlaista sijaa selittelyille. Vaikka tänään on kyseessä cupin puolivälierä, en näe yhtäkään syytä peruutteluun, kun ei peruuttelua ole aiemminkaan harrasteltu.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet pääsevät matsiin kutakuinkin parhaillaan, enkä liiemmin usko liian moneen lepuutukseen. Ajax saattaa hieman kierrättää (muun muassa Huntelaar saatetaan nähdä avauksessa), mutta materiaali on Hollannin mittapuuhun leveä, joten taso ei pääse putoamaan. Heerenveen tuskin liian montaa muutosta neljä maalia Ajaxin verkkoon sylkeneeseen kokoonpanoon tekee. Joukkue saanee takaisin keskikentälle pelikiellosta vapautuvan taitoniekkansa Rienstran, ainoa kaipaamani poissaolija on oikeastaan alaspäin kovasti töitä tekevä keskikenttävääntäjä Bulthuis.

Ajaxin ykkösprioriteetit ovat jo pitkään olleet kotoisessa sarjassa sekä Mestarien liigassa. Tokihan cupissakin halutaan edetä, mutta putoaminen ei ryhmälle maailmanloppua tarkoittaisi. Mainittakoon nyt tähän samaan hengenvetoon, että Ajax tuskin putoaa. Heerenveen ei tämän kauden sarjassa juurikaan mitään voi enää saavuttaa, joten cup olisi joukkueelle loistava tie parrasvaloihin. Näen edessäni jälleen kerran yleisöystävällisen kamppailun, joten BTTS + o2,5 -vaihtoehto kiinnostaa kertoimella 1,95.

Chelsea-Tottenham

Päivän toinen valintani on viime aikoina Tottenhamin kanssa pienessä tuloksellisessa alakynnessä ollut Chelsea, jolla on tänään kotiedun ja Tottenhamin kokoonpanohuolien avustuksella varsin oivallinen paikka napata finaalipaikka Englannin EFL cupissa. Kanen, Allin ja Sonin poissaolot vievät Tottenhamilta yhteensä 27 maalia pois, enkä koe vieraiden yläkertaa tällä kertaa Chelsean puolustuksen seassa liian vaaralliseksi. Sarrin miehistöllä on oiva paikka edetä finaaliin, ja vaikka kotijoukkueen voitosta tarjottava kerroin 1,69 liikkuu kyseenalaisuuden rajamailla, tartun siihen vallitsevissa olosuhteissa kiinni.

Sellaista. Nautinnollista futisiltaa ja niin edelleen.

Edellinen artikkeliAC Milanille uusi kärki – arvo moninkertaistui puolessa vuodessa!
Seuraava artikkeliBarcelona jysäytti massiivisen hankinnan – Frenkie de Jong siirtyy Kataloniaan

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän