HJK, RoPS ja IFK Mariehamn taistelevat tänään paikasta Eurooppa-liigan 2. karsintakierrokselle

eurooppaliigaTänään pelataan Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toiset osaottelut ja taistelua paikasta 2. karsintakierrokselle käy kiivaasti kolme suomalaisseuraa. Puoliaika.com taustoittaa lähtökohdat illan kamppailuihin.

HJK – FC Atlantas

HJK haki arvokkaan vierasvoiton FK Atlantaksesta viime torstaina Liettuan Klaipedasta. Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen toiseen osaotteluun asetelma on herkullinen. 2-0 voitto vieraissa antaa hyvät lähtökohdat jatkopaikkaan, mutta herpaantumiseen ei ole varaa. Klubin molemmista maaleista vastasi Veikkausliigassa huikeaa kautta pelaava kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos. FC Atlantas näytti vaarallisuutensa vieraspelin ensijaksolla ja hakenee Töölössä vimmatusti vierasmaaleja.

– Aseet ovat meillä, koska vastustaja joutuu ajamaan meitä takaa. Nyt kotona pyrimme eliminoimaan heidän vahvuutensa heti ensi minuutista lähtien. Meidän pitää pelata ensimmäinen puoliaika paremmin kuin vieraissa, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo seuran verkkosivuilla.

HJK lähtee kotiotteluun selvänä suosikkina ja selkeä kotivoitto ei olisi HJK:n pelaajamateriaalilla yllätys. Jos Klubi saa hanat auki aikaisella avausmaalilla, tullaan Helsingissä näkemään runsaasti maaleja.

Ennakkolippuja Sonera Stadiumilla kello 19.00 pelattavaan otteluun voit ostaa täältä.

> Coolbetin kertoimet otteluun

RoPS – Shamrock Rovers

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina kotikentällään Keskuskentällä Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa irlantilaisen Shamrock Roversin. Viikko sitten ensimmäisessä osaottelussa Irlannissa RoPS nappasi hienon 2-0 vierasvoiton ja on sen vuoksi suosikki etenemään otteluparista jatkoon. Jarkko Lahdenmäki ja Janne Saksela vastasivat rovaniemeläisten maaleista. Otteluun oli keskiviikko-iltana myymättä enää noin 600 lippua, joten Rovaniemellä saatetaan nähdä loppuunmyyty häkki.

– Nämä euro-ottelut ovat siinä mielessä erilaisia kuin tavalliset sarjaottelut, että vaikka meillä on voitto takana viime viikolta, niin se ei vielä merkitse mitään. Vasta huomisen ottelun jälkeen nähdään, kumpi joukkueista etenee jatkoon toiselle karsintakierrokselle, RoPS-valmentaja Juha Malinen sanoo seuran verkkosivuilla.

Veikkausliigassa viidentenä oleva RoPS voi saada kotiyleisöstä todella vahvan voimavaran. Otteluun oli keskiviikko-iltana myymättä enää noin 600 lippua, joten Rovaniemellä saatetaan nähdä loppuunmyyty häkki. Puoliaika.comin toimitus ennakoi vähämaalista ottelua. Juha Malisen luotsaama ryhmä lähtee otteluun todennäköisesti puolustushengellä, jossa vastahyökkäykset ovat suuressa roolissa.

Ennakkolippuja Rovaniemen Keskuskentällä kello 19.00 pelattavaan otteluun voit ostaa täältä.

> Coolbetin kertoimet otteluun

IFK Mariehamn – Odd

IFK Mariehamn hävisi oman avausottelunsa lukemin 2-0. Eteneminen Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle näyttää todella haastavalta, mutta Wiklöf Holding Arenalla saarelaisjoukkueella on mahdollisuus yllätykseen. Varmaa on se, että joukkueella on varmasti paljon näytönhalua. Maalitykki Dever Orgillin panos ja työmoraali on tänään kaikki kaikessa. IFK Mariehamn on ollut Veikkausliigassa vahva kotijoukkue tällä kaudella ja kahdeksasta kotiottelusta se on hävinnyt vain yhden. Maalia varjelee loistavaa kautta pelaava helsinkiläislähtöinen Walter Viitala.

Odd on kovassa pelillisessä vireessä, sillä norjalaisseura on 14 pelatun ottelun jälkeen Norjan pääsarjassa toisena sarjataulukossa. Odd voitti sunnuntaina vieraskentällä Vålerengan 1-0. Suomen maajoukkuehyökkääjä Riku Riski siirtyi Oddiin heinäkuun alussa 2,5-vuotisella sopimuksella.

IFK Mariehamnilla on iso vuori kiivettävänä. Se tarvitsee kaksi maalia edetäkseen jatkoajalle ja omissa ei saisi kolista kertaakaan. IFK Mariehamn varoo varmasti päästämättä aikaista avausmaalia, joka ratkaisisi otteluparin. Puoliajan toimitus lyö lapulle alle 2,5 maalia ja hakee yli kolmosen kertoimella vähintään 1-0 kotivoittoa.

Kello 19.00 käynnistyvän ottelun ennakkoliput olivat myynnissä IFK Mariehamnin toimistolla ja liput maksavat 40 euroa.

> Coolbetin kertoimet otteluun

Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelut pelataan 14.7. ja 21. 7.

coolbet_tagline_logo_RGB_original

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here