Hiljainen hetki Englannin futiskentillä – Hillsborough:n katastrofista 25 vuotta

25 vuotta sitten Englannin futiskannattajat yhdistyivät.

Syynä tähän oli kauhea tragedia, jossa lähes sata fania kuoli yleisryntäyksen takia.

Hillsborough’n onnettomuus tapahtui 15. huhtikuuta 1989 Hillsborough’n jalkapollostadionilla Sheffieldissä, Englannissa. Stadionilla oli alkamassa FA Cupin välieräottelu Nottingham Forestin ja Liverpoolin välillä, mutta poliisin virheen takia liverpoolilaisten päätykatsomoon päästettiin liikaa katsojia ja seurauksena oli tungos, jossa monet puristuivat kuoliaaksi. Onnettomuudessa sai surmansa kaikkiaan 96 ihmistä – 94 välittömän kuolonuhrin lisäksi yksi kuoli vammoihinsa neljä päivää myöhemmin ja yksi koomaan vajonnut henkilö vasta lähes neljä vuotta myöhemmin. Loukkaantuneita oli 766.[2]

Onnettomuutta pidetään Britannian pahimpana ja kansainvälisestikin yhtenä historian vakavimmista katsomo-onnettomuuksista. Surmansa saivat muun muassa tulevan Liverpool-kapteeni Steven Gerrardin kymmenvuotias serkku sekä reservijoukkueen entisen maalivahdin Paul Harrisonin isä. Hillsborough’n uhrien muistoa kunnioittavia muistokiviä ja -patsaita on ympäri Liverpoolia. Myös itse Hillsborough’n stadionilla sijaitsee yksi muistokivistä.

Onnettomuuden ja sitä seuranneen tutkintaraportin  seurauksena seisomapaikat poistettiin useimmista Britannian jalkapallostadioneista. Lisäksi kentän ja katsomoiden väliset raja-aidat poistettiin.

Viikonloppuna kaikilla Englannin kentillä pidetään viikonlopun aikana ennen otteluita kuuden minuutin hiljainen hetki tämän kauhean tapahtuman muistoksi. Ottelut alkavat vasta 7 minuuttia normaalin alkamisajankohdan jälkeen.

Videossa avataan hieman enemmän tuota tapahtumaa viiden vuoden takaisilla haastatteluilla.

Osa 1

Osa 2

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here