HIFK:n Fredrik Lassas siirtyy FC Kölniin

(Kuva: Jere Nevalainen)

Fredrik Lassas siirtyy FC Kölniin.

Kovalla kohulla HJK:sta viime kaudeksi HIFK:n riveihin siirtynyt Fredrik Lassas lähtee kokeilemaan siipiään ulkomailla. Lassasia skoutattiin pitkin kautta ja nyt FC Köln on pyytänyt miehen tulemaan näytille Saksaan.

Nuori lupaus on pelannut poikamaajoukkueissa ja pelannut niissä erittäin vakuuttavasti, sillä hänet valittiin lupaavimmaksi pelaajaksi vuonna 2014.

Keskikenttäpelaaja aloittaa uransa Kölnissä FC Kölnin reservijoukkueessa, joka koostuu pääosin alle 21-vuotiaista pelaajista.

– Tällä hetkellä on kyllä upeat fiilikset. Minulla on ollut jo pitkään haaveissa päästä ulkomaille pelaamaan. Nyt kun haave toteutui, niin tietysti olen innoissani aloittamassa uusia haasteita, uudessa ympäristössä. Tavoitteeni on ottaa heti paikka pelaavasta kokoonpanosta ja kehittää itseäni jalkapalloilijana. Toinen selkeä tavoitteeni on lunastaa paikka edustusjoukkueessa mahdollisimman nopealla aikataululla, Lassas kertoo Saksan maalta HIFK:n verkkosivuilla.

Kyseessä on vuokrasopimus ja sopimuskauden jälkeen seuralla on mahdollista ostaa Lassas itelleen.

– Tämä siirto on upea juttu niin Lassakselle kuin seuralle. Freda on kova poika tekemään töitä ja uskon, että mies lyö läpi myös kansainvälisillä kentillä. Köln on hyvä organisaatio, jossa on ammattimainen valmennus ja laadukkaat puitteet elää ja hengittää jalkapalloa. Tämä siirto on merkki siitä, että olemme tehneet hienoa työtä niin joukkueen sisällä, valmennuksessa kuin seurajohdossakin. HIFK haluaa tulla tunnetuksi nuorten pelaajien kehittäjänä ja ponnahduslautana kansainvälisille kentille. Siirron myötä otimme jälleen askeleen eteenpäin oman organisaation kehitystyössä, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo tyytyväisenä

Mikäli peliaikaa ei Saksasta tule, niin Lassas palaa takaisin Helsinkiin hakemaan minuutteja HIFK:sta.

– Molemmille seuroille oli ehdottoman tärkeää pelaajan etu. Nuorelle pelaajalle on tärkeintä saada säännöllisesti peliaikaa ja mikäli Saksassa sitä ei ole tarjolla, niin on mahdollista, että Freda liittyy joukkueemme vahvuuteen Veikkausliigakauden kynnyksellä, Määttä kertoo

– Iso kiitos IFK:n seurajohdolle, joka mahdollisti tämän siirron. Kiitos joukkueelle ja Stadin kingeille upeasta viime kaudesta. Tukenne mahdollisti tämän. Erityisesti haluan kiittää valmentaja Honsua, joka kehitti minua pelaajana kauden aikana. Lisäksi haluan kiittää HIFK:hon juuri siirtynyttä valmentajaa Jari Hyttistä, joka on jo pitkään tehnyt kanssani hommia yksilövalmentajan roolissa. Unohtamatta perhettä, joka on kuljettanut harjoituksiin pienestä pitäen ja tukenut uran varrella, onnellinen Lassas sanoo.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here