HIFK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen laitapelaaja Tommi Vesalan kanssa

Tommi-Vesala

Tommi Vesala, 28, on espoolaisen Kasiysin kasvatti. Sieltä matka jatkui FC Espoon, FC Hämeenlinnan ja FC Viikinkien kautta MYPAan. MYPA:n kapteenistossakin toiminut Vesala on pelannut neljän edellisen kauden aikana MYPA:n paidassa 99 ottelua Veikkausliigassa, joissa hän on tehnyt neljä maalia.

Vesala on HIFK:n päävalmentajalle Jani Honkavaaralle tuttu mies FC Viikingeistä. Siirtyminen Veikkausliigaan nousseen HIFK:n riveihin oli Helsingin yliopistossa hammaslääketiedettä opiskelevalle Vesalalle lopulta helppo päätös.

”Olen pääkaupunkiseudulta kotoisin ja asunut täällä, joten henkisesti tänne on ollut vetoa jo pidempään. Honsu soitteli syksyllä, että miltä kuulostaisi tulla pelaamaan Stadiin ensi kaudeksi HIFK:hon. Liiganoususta ei tiedetty siinä vaiheessa vielä mitään, mutta sanoin jo silloin, että totta kai kiinnostaa”, Vesala kertoo.

”Tunnen Honsun hyvin Viikkari-ajoilta, joten siitä se ajatus sitten lähti. Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella HIFK voitti Viikingit ja KTP hävisi FC Jazzille. Päätöskierrokselle lähdettäessä oli sellainen fiilis, että olisi aika makeeta päästä skulaamaan Veikkausliigaa HIFK:ssa. Kun nousu varmistui, niin hommat lähtivät rullaamaan.”

Laitapuolustajana ja laitalinkkinä viihtyvän Vesalan tilillä on myös 30 maaottelua juniorimaajoukkueissa.

”Olen pelannut paljon laitalinkkinä. Olen ollut myös sellainen valmentajan pelinappula, eli pelannut keskikentän keskellä ja jopa topparina. Laiturin tontti on kuitenkin tutuin pelipaikka”, Vesala sanoo.

IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit saa Vesalalta runsaasti kehuja. Hän odottaa innolla pelaamista uuden seuransa kannattajien edessä.

”Olen nähnyt pätkiä Stadin Kingeistä ja totta kai se sytyttää. Pari vuotta sitten olin katsomassa HIFK:n matseja Brahen kentällä, kun he pelasivat Kakkosessa. Fiilistelin jo silloin, että on mahtavaa, kun löytyy tällaista meininkiä. Kylmät väreet tulee jo siitä, kun katsoo heidän meininkiään”, Vesala kertoo.

Vaikka joukkueen rakennus on vasta käynnissä, niin tavoitteet ja odotukset ensi kaudeksi ovat jo korkealla.

”Joukkueessa on paljon tuttuja kavereita ja hyviä pelimiehiä. Odotukset ovat suuret, sillä tässä pääsee hyvään meininkiin mukaan. Totta kai häviämistä vihaavana odotukseni ovat todella korkealla ja aiomme varmasti ensi kaudella taistella voitoista tosissaan jokaisessa ottelussa.”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän