HIFK sai kiinalaisen pääomistajan – syytetty kiinalaispelaajien suosimisesta Tanskassa

HIFK siirtyy ulkomaalaisten sijoittajien omistukseen ja uudeksi pääomistajaksi tulee kiinalainen Lucas Jin Chang, kertoo Yle Urheilu. 

HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret vahvisti Yle Urheilulle, että kauppa on lyöty lukkoon maanantaina. HIFK:n uusi omistaja on kiinalainen Lucas Jin Chang, joka omistaa yhdessä moldovalaisen Andrei Zolotkon kanssa Tanskan pääsarjassa pelaavan Vejle Boldklubin.

Jin Changin ostaa HIFK:sta 51,9 prosentin osuuden, jonka rahallista suuruutta Perret ei halunnut kommentoida Ylelle. Changin lisäksi omistajaportaaseen tulee mukaan myös suomalainen henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.


Pelaajarallia Tanskassa 

Jin Changin ja Zolotkon omistaman Vejlen pelaajaralli on noussut otsikoihin Tanskassa. Muun muassa Politiken on kirjoittanut Jin Changin suunnitelmista nostaa kiinalaispelaajien markkina-arvoa lainaamalla heitä eurooppalaisiin joukkueisiin. Perretin mukaan tanskalaisseurassa on kuitenkin oltu tyytyväisiä seuran kehitykseen nykyisten omistajien alaisuudessa.

– On ollut paljon puhetta niin kutsutusta pelaajaruletista. Tarkistin muutama viikko sitten niitä oikeita lukuja ja Vejlellä taisi viime kaudella olla 80 tai 81 pelaajaa, jotka jollain tapaa tuli, oli tai lähti seurasta. FC Kööpenhaminalla vastaava luku oli 68. Se on aika pieni ero, enkä näe sitä merkittävänä, Perret taustoitti Yle Urheilulle.

Huhut HIFK:n siirtymisestä ulkomaalaiseen omistukseen ovat aiheuttaneet runsaasti negatiivisia tunteita joukkueen fanien keskuudessa, joka on näkynyt muun muassa Veikkausliiga-otteluissa nähdyssä lakanassa sekä Jin Changin Instagram-tilille tulleissa kommenteissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten uskollisena ja intohimoisena tunnettu kannattajajoukko suhtautuu omistajamuutoksen varmistumiseen.

HIFK siirtyy kiinalaisomistukseen

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – – – – – –

Video: Glen Kamara domioi Old Firmiä – upea esityö sekoitti somen Skotlannissa!

Edellinen artikkeliVideo: Glen Kamara domioi Old Firmiä – upea esityö sekoitti somen Skotlannissa!
Seuraava artikkeliVideo: Alejandro Pozuelo laukoi tosi herkällä kosketuksella vaparimaalin MLS:ssä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän