Naisten maajoukkue taisteli hienosti Brasiliaa vastaan Tournoi de Francen viimeisessä ottelussa tiistai-iltana Caenissa.

Hyökkääjälegenda Martan johdolla esiintyneen Brasilian ja Suomen välinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin tiistai-iltana.

Suomi lähti otteluun metsästämään turnauksen avauspisteitään ja -maaliaan. Turnauksen aiemmissa otteluissa emäntämaa Ranska oli voittanut Helmarit lukemin 5-0  ja Hollanti lukemin 0-3

Suomen joukkueessa oli nähty paljon kierrätystä kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta Brasiliaa vastaan avauskokoonpanossa nähtiin pelaajia, jotka olivat saaneet paljon vastuuta syksyn MM-karsinnoissa ja niitä edeltäneissä voitokkaissa EM-karsinnoissa.

Suomi tuli otteluun aktiivisesti ja sai luotua hyviä hyökkäyksiä. Suuri ennakkosuosikki Brasilia otti kuitenkin pallonhallinnan. 19. minuutilla Anna Westerlund esti varmalta näyttäneen takaiskumaalin purkamalla Debinhan laukauksen maaliviivalta. Ensimmäinen jakso pysyi varsin tasaisena.

Brasilia hallitsi, Helmarit kesti

Brasilia loi painetta Suomen maalille heti toisen jakson alussa. Debinha pääsi laukomaan läheltä, mutta hyökkääjän laukaus painui ohi, ja Helmarit selvitti seuranneet kulmapotkut. Debinha sai uuden mahdollisuuden 54. minuutilla. Suomen onneksi brassipelaaja ei saanut ohjattua palloa maalia kohti vaarallisesta paikasta.

Suomi ei päässyt hyökkäyksillään toisen jakson alussa uhkaamaan Lorenan maalia, ja viimeisiin ratkaisuihin olisi tarvittu enemmän laatua. Peli oli toisella jaksolla rikkonaista ja varsinkin Brasilian pelaajien tunteet kävivät välillä kuumina fyysisen kamppailun yhteydessä.

Vaihdosta kentälle tullut Jenny Danielsson pelasi Sanni Franssin hyvään paikkaan 81. minuutilla. Brasilian puolustus esti Franssin laukauksen eikä Danielsson ehtinyt irtopalloon maalin edessä. Ludmila pääsi murtautumaan vasemmalta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Suomen puolustus katkaisi laiturin syötön maalille.

Tamires pääsi laukomaan ottelun lopussa kaksi kertaa Suomen rangaistusalueen sisällä. Westerlund blokkasi ensimmäisen vedon ja toinen karkasi maalin ohi. Myöskään Ana Vitoria ei osunut maalipuiden väliin lisäajalla. Suomi kesti Brasilian viimeiset yritykset ja ottelu päättyi 0-0-tasapeliin.

Helmareiden pelit jatkuvat huhtikuussa MM-karsinnoissa vierasottelulla Slovakiaa vastaan ja kotipelillä Georgiaa vastaan.

Brasilia-Suomi 0-0 (0-0)