Guus Hiddink: ”Eden Hazard synkässä paikassa”

(c) cfcunofficial

during the Barclays Premier League match between Stoke City and Chelsea at Britannia Stadium on November 7, 2015 in Stoke on Trent, England.

 

Chelsea-manageri Guus Hiddinkin mukaan tähtipelaaja Eden Hazard vaeltaa tällä hetkellä varjojen mailla.

Chelsean hollantilainen päävalmentaja Guus Hiddink myöntää, ettei ole ikinä nähnyt yhdenkään pelaajan tason putoavan vuoden aikana yhtä dramaattisesti kuin Eden Hazardilla.

Belgialainen Hazard valittiin viime kauden päätteeksi Valioliigan vuoden pelaajaksi. Pienikokoinen laitapelaaja dominoi Englannin kenttiä mielensä mukaan ja johdatti Chelsean liigamestaruuteen.

Tällä kaudella taitoniekka on kuitenkin kyntänyt kauden surkeassa vireessä. Mies on iskenyt odotuksiin nähden todella vaatimattomat kaksi maalia – molemmat FA Cupissa.

– Ei, en ole nähnyt näin dramaattista laskua pelaajan tasossa ennen. Viime kaudella hän oli numero yksi, nyt hänen edellään on pitkä jono pelaajia, Hiddink vastasi median ristikuulustelussa.

Hiddinkiltä tiedusteltiin olisiko pienen loman antaminen Hazardille mahdollinen ratkaisu ongelmaan.

– Se ei ole niin yksinkertaista. Joillekin pelaajille voit sanoa: ’hei lähde jonnekin muualle vähäksi aikaa rentoutumaan ja yritä unohtaa kaikki paineet’. Mutta hän oli poissa vähän aikaa ollessaan loukkaantunut, Hiddink kertoi.

Brittimedia tunnetaan armottomana koneistona, joka juhlii huippuja ja yhtä nopeasti jauhaa vaikeuksissa olevan pelaajan itseluottamuksen jauhelihaksi.

– Ei tilannetta pitäisi dramatisoida niin paljon. Itse uskon, että pelaajat pääsevät takaisin omalle tasolleen kun he löytävät jälleen lapsenomaisen tavan pelata. Sitä olen sanonut myös Edenille: ’Pelaa jälleen kuten lapsi’, kokenut valmentaja valotti filosofiaansa.

Hiddinkin mukaan Hazard on harjoitellut erittäin hyvin, mutta ei saa samanlaista virettä mukaan peleihin.

– Nämä sanat eivät ole kritiikkiä Edeniä kohtaan. Jos olisitte nähneet miten hyvin hän on harjoitellut tällä viikolla…kaikki hänen taitonsa olivat esillä kahdessa tai kolmessa sessiossa tällä viikolla. Hänen liikkumisensa oli niin kevyttä. Se on vaistonvaraista ja luonnollista, se oli täydellistä, Hiddink hekumoi.

Belgialainen tähtipelaaja on Hiddinkin mukaan erittäin hiljainen persoona, eikä hän osoita tunteitaan helposti. Hazard on saanut paljon kritiikkiä haluttomista peliesityksistään kauden aikana.

– Viime vuonna kaikki oli kaunista hänelle ja nyt kaikki on synkkää. Jos sanon sanan ’halu’, niin siitäkin tässä on kyse. En sano, että häneltä puuttuisi halua, mutta hän on hyvin hiljainen persoona. Ajoittain on vaikeaa lukea hänen tahtotilaa, vaikeaa aistia hänen ajatuksiaan, hollantilainen kommentoi.

Hazard ei valmentajansa mukaan itse tule kysymään kokeneen valmentajan neuvoa tilanteen ratkaisemiseksi.

– Hän on hyvin hiljainen, eikä hän kovin usein tule kysymään neuvoa tämän ongelmallisen jakson aikana. Itse uskon, että hänellä on vaikeaa tällä hetkellä, mutta me kaikki olemme erilaisia persoonia. Toiset ovat kovia puhumaan ja toiset taas vetäytyneempiä, Hiddink valotti.

Hiddink uskoo kuitenkin Vuoden pelaaja -tittelin antavan laiturille paljon itseluottamusta vaikean tilanteen keskellä.

– Hän ei kysele neuvoja, koska hän on viime vuoden paras pelaaja liigassa ja se antaa hänelle paljon itseluottamusta. Hän tietää miten isosta palkinnosta on kyse. Mutta toki huoli on aina olemassa. Edellisellä kaudella olet arvokkain pelaaja, mutta seuraavalla kaudella näyttää kuin et pelaisi ollenkaan, 69-vuotias hollantilainen pohdiskeli.

 

Katso tästä videosta Hazardin parhaita otteita viime kaudelta kun mies valittiin vuoden pelaajaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän