Kakkosessa nähtiin päivälleen 10 vuotta sitten ottelu, jota tunnettu 101 Great Goals kuvaili yhdeksi kaikkien aikojen otteluista.

Gnistanin ja GrIFK:n välinen Kakkosen matsi päättyi melkoisten vaiheiden jälkeen lopulta tasanumeroin 3-3 (1-1) toukokuun alussa 2013.

Avausjaksolla molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, tyylikkäästi ja onnellakin. Toisen jakson alussa Gnistanin Tuomas Mustonen osui ja teki tavaramerkkituuletuksensa eli hyppäsi pituushyppyhiekkaan,

Erkka V. Lehtolan luotsaama Gnistan johti lisäajalla ottelua numeroin 3-2, ja GrIFK haki tasoitusta kovalla riskillä. Sitten 94. minuutilla Gnistan pääsi kahdella miehellä tyhjää maalia vastaan.

Joukkueen taustahenkilötkin jo tuulettivat maltillisesti. Marko Selin ei kuljettanut palloa maaliin, vaan halusi jakaa pallon Mustoselle, jotta tämä saisi tehtyä hattutempun. Pallo onnistuttiin kuitenkin sähläämään, eikä maalia koskaan syntynyt.

GraIFK sai vielä yhden hyökkäyksen 97. minuutilla. Faton Severi pamautti unelmavolleyn, jonka seurauksena ottelu päättyi numeroihin 3-3. Kotiyleisö ja kaikki muutkin olivat epäuskoisina.

”Olen ollut 35 vuotta mukana futiksessa, enkä ole koskaan nähnyt tai kokenut vastaavaa. En pelaajana, en valmentajana, en kirjoittajana enkä kommentaattorina”, kommentoi Lehtola ottelun jälkeen.