Video: Gigi Buffon pelasi viimeisen ottelunsa Juventuksessa – koskettavat jäähyväiset

Juventus v Hellas Verona gigi buffon puoliaika

Juventus v Hellas Verona gigi buffon puoliaika

Yksi jalkapallohistorian parhaimmista ja tyylikkäimmistä maalivahdeista, rakastettu italialainen Gigi Buffon, pelasi lauantaina 19. toukokuuta viimeisen ottelunsa Juventuksen paidassa.

Juventus voitti kotikentällään Hellas Veronan numeroin 2-1 ja Buffon vaihdettiin kentältä reilun tunnin kohdalla. Buffon itse, joukkuekaverit ja kannattajat itkivät, kun legenda jätti jäähyväiset Juventuksen pelipaita päällä.

40-vuotias Buffon on kaikesta huolimatta kenties jatkamassa uraansa jossain toisessa seurassa. Hän on saanut myös kosolti tarjouksia liittyen kentän ulkopuolisiin töihin.

Buffonilla on pitkä taipale torinolaisessa Juventuksessa, sillä hän on edustanut seuraa vuodesta 2001 lähtien. Ennen Juventus-vuosia hän torjui Parmassa vuodet 1995-2001. Italian maajoukkueessa hän on pelannut yhteensä 176 ottelua.

Mies on voittanut urallaan muun muassa Italian mestaruuden peräti kahdeksan kertaa sekä MM-kultaa kesällä 2006. Hän oli maajoukkueuransa aikana mukana viisi kertaa MM-kisoissa ja kolme kertaa EM-kisoissa.

Ura Juventuksessa päättyy upeasti, sillä Juventus voitti viime viikolla ensin Italian Cupin neljättä kertaa peräkkäin ja muutama päivä myöhemmin varmistui seitsemäs peräkkäinen Serie A:n mestaruus.

Buffonia pidetään varsin yksimielisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista maalivahdeista. Hän on tunnettu myös piinkovana herrasmiehenä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Gigi Buffon vaihdetaan kentältä

Jos twiitti ei avaudu, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Lisää uutisia italialaiskentiltä löytyy TÄSTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän