Futsalin juhlaa Helsingissä

unnamed

Viidettä kertaa järjestettävä Adidas Futsal Tournament kerää maan parhaimmat futsalin harrastajat jälleen yhteen lokakuussa. Futsal-kauden avaavaan turnaukseen osallistui viime vuonna peräti 104 joukkuetta ja yli 1000 pelaajaa. Tänä vuonna osallistujamäärän odotetaan jälleen kasvavan. Ottelut pelataan tuttuun tapaan Myllypuron ja Hakaniemen halleissa, ja sarjavaihtoehtoina ovat miesten ja naisten kilpa- sekä harrastesarjat. Aikuisten sarjojen ottelut pelataan 18.-19.10. ja junioreiden 25.-26.10.

Ensimmäinen Arena Centerin järjestämä aikuisten futsal turnaus järjestettiin 2010 pääsiäisenä kymmenen joukkueen voimin, jonka jälkeen kasvu on ollut huimaa. Nykyään turnauksia on vuoden mittaan 3-4, joista tunnetuimmat ovat Futsal Copa Helsinki, Adidas Futsal Tournament ja F5WC.

Futsal on alati kasvava laji maailmalla sekä Suomessa ja se tarjoaa katsojille viihdettä koko rahan edestä. Lisäksi futsal toimii myös hyvänä oheisharjoitteluna jalkapalloilijoille.

”Toiveena olisi että futsal otettaisiin vielä tehokkaammin käyttöön jalkapallon oheisharjoitteluna. Futsal peli- ja harjoittelumuotona on oiva tapa kehittää pelaajien teknisiä ominaisuuksia, kuten syöttötaitoa, pienessä tilassa pelaamista, ensimmäisen kosketuksen ja sijoittumisen tärkeyttä, sekä 1 vs. 1 tilanteita. Lisäksi pieni kenttä pakottaa pelaajia olemaan koko ajan liikkeessä ja pelattavina”, analysoi Arena Centerin tapahtumatuottajaduo Tony Honkanen ja Joona Mitsui

”Useasti näkee Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluissa, että viimeinen hyökkäyskolmannes tuottaa vaikeuksia, jolloin pitäisi murtaa vastustajan puolustus. Tässä tulee ensisijaisen tärkeäksi ominaisuudet, joita futsal kehittää lajina. Lisäksi futsalissa maalipaikkoja syntyy useammin, joten maalintekotaitokin karttuu samalla.”

20 vuotta futsalia harrastanut Johan Loikas allekirjoittaa järjestäjien puheet. Hän innostui itse aikoinaan lajista, koska futsal vaati enemmän älyä sekä nopeutta kuin jalkapallo. Tällä hetkellä Loikas harrastaa futsalia AC Stopin riveissä futsalin 2.divisioonassa sekä jalkapalloa saman seuran joukkueessa 4.divisioonassa. Viime vuoden Adidas Futsal Tournamentin voittajajoukkueen luottopelaajan mielestä turnauksien järjestäminen on erittäin tärkeätä lajin kehittymiselle. Hän kehuu myös turnauksen yleistä tasoa, mutta näkee tuomareiden tasossa kehitettävää. Futsalin suosion ja otteluiden tason parantuessa, tuomarien määriin ja laatuun tulisi panostaa, jotta kysyntään pystytään vastaamaan sen vaatimalla tavalla.

”Turnaukset ovat kuitenkin erittäin tärkeässä osassa ruohonjuuritason futsalin kehittämisessä”, kommentoi Loikas.

 

Turnauksen ilmoittautuminen on nyt auki. Jos haluat osallistua turnaukseen, katso lisätiedot osoitteesta:www.adidasfutsal.fi