Futisliigojen syyskatsaus

unnamed (1)

 

Syksy on jalkapallofanin kulta-aikaa. Takana ovat ikimuistoiset fudiksen MM-kisat kesältä ja nyt on päästy siihen jokasyksyiseen arkeen, joka kuitenkin on lajin seuraajille varsinaista jalkapalloilun juhlaa. Kotimaassa pelataan ratkaisevia pelejä liigavoiton ja europaikkojen kannalta, HJK pelaa Eurooppa-liigaa ja muutenkin kotimainen jalkapalloilu on nousuhuumassa.

 

Lisäksi Euroopan suursarjat ovat päässeet hyvin jo vauhtiin. On tulossa jälleen mielenkiintoinen kausi ja esimerkiksi Valioliigassa eletään todella mielenkiintoisia aikoja. Kukapa olisi uskonut, että kun on pelattu n. viisi kierrosta, niin kärkiviisikko on Chelsea, Southampton, Aston Villa, Arsenal ja Swansea? Tai että Manchester United häviää sunnuntaiottelunsa vieraissa 5-3 kun se on puoliajalla ollut 1-3 johdossa?

 

Italiassa sen sijaan kärkiviisikkoon ei ihan niin montaa yllätystä parin pelin jälkeen mahdu kun viisikko näyttää tältä: Udinese, Juventus, Roma, Inter Milan ja Sampdoria. Kausi on kuitenkin saapasmaassakin pitkä ja vedonlyöjille on varmasti luvassa harmaita hiuksia ja isoja kertoimia. Europelit tulevat täälläkin sotkemaan tilanteita ja varmasti nähdään yllätyksiä kaikkien joukkueiden osalta.

 

Saksassa sarjataulukkoa hallitsee odotettu nimi, mutta, siitä pari sijoitusta alaspäin majailee yllättävät nimet, sillä Paderborn, Mainz  ja Hoffenheim ovat miehittäneet sijat 3 – 5. Ykkösenä odotetusti oleva Bayern München, jolta odotetaan jälleen mestaruutta. Neljästä pelistä ei vielä tappioita ole tullut, mutta kaksi tasuria kuitenkin. Vielä on aikaista sanoa, mutta olisihan se sensaatio jos jokin muu joukkue kuin Bayern Saksan mestaruuden veisi.

 

Espanjan Primera Division –ykkösliigassa viiden parhaan jengin joukossa on viiden pelin jälkeen suurin piirtein ne jotka sinne etukäteen on ajateltukin. Barcelona, Valencia, Sevilla, Atletico Madrid ja Real Madrid. Kautta toki heidänkin kohdallaan ”sotkee” Mestarien Liiga, jonka lohkovaiheet on pyöräytetty jo mukavasti käyntiin. Varsinkin Barcelonan ja Real Madridin tähtijengit kiinnostavat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

 

Euroopan suuriin liigoihin voidaan laskea myös Ranskan liiga, josta povattiin PSG:n heiniä. Kun seitsemän kiekkaa on pelattu, ei PSG:llä ole tappioita, mutta neljä tasuria rumentaa tilastoja. Sen edelle mahtuvat kuitenkin Bordeaux, Marseille ja St. Etienne. Saamme seurata mihin Zlatan PSG:n johdattaa Ranskassa ja Euroopassa, sillä ihan mikä tahansa sija ei taida Zlatanillekaan kelvata.

 

Täytyykin todeta että melkoinen rumba on jälleen käynnissä, niin pelaajilla, joukkueilla kuin kannattajillakin. Toivottavasti olet valmistautunut syksyyn huolella, sillä pelejä riittää käytännössä jokaiselle päivälle. Jalkapallon MM-kisat ovat enää kaunis muisto futisfanien mielessä, mutta uusia muistoja tehdään joka päivä. Minkä matsin sinä katsot tänään?

 

Kirjoitus tuotettu yhteistyössä vedonlyönti.com-sivuston kanssa

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!