Fulhamin hurja vire kiinnostaa

Viikonloppu ei tällä kertaa tuo mukanaan Euroopan huippusarjoja, mutta se tuo paljon muuta. Vaikka odottelemmekin jo takakireä kieli pitkällä Suomen ja Slovenian välistä perjantai-iltaista futsalmyräkkää, aion pureutua toviksi lauantaisen Championshipin syövereihin.

Fulham – Blackpool

Lauantaina kello 17 dilkkaillaan Englannissa mielenkiintoinen vääntö, kun hurjaan vireeseen äitynyt Championshipin sarjakärki Fulham saa vieraakseen 14. sijalla jököttävän Blackpoolin ryhmän. Fulhamin viimeistely on ollut viimeisimmissä matseissa enemmän kuin älytöntä – edellisten viiden ottelun maaliero 22-7 kertoo varmasti omaa kieltään joukkueen tehokkuudesta. Kokonaisuudessaan joukkue on ollut koko kauden ajan kotikentällään melkoisen aikaansaava; 36 tehtyä maalia 14 kotiottelussa on mukiinmenevä saavutus.

TSEKKAA TÄMÄ:

Marco Silvan suojatit ovat tykitelleet tammikuussa sarjassa kahdeksan päivän sisään vastustajiensa verkkoon yhteensä 19 maalia (0-7, 6-2, 6-2). Joukkueen xG-lukema on kyseisissä matseissa jäänyt alle kymmeneen (joka sekin on melkoinen), joten nyt on onnistuttu paikoista maistukaisesti. Lauantaina vieraaksi saapuva Blackpool ei ole vastaanvanlaisia maalikarkeloita vietellyt vaan on keskittynyt varovaisempaan futikseen. Toisaalta, oman maalin puhtaana pitäminen on ollut Blackpoolille vieraissa äärimmäisen hankalaa, ja hankalaa se tulee olemaan myös Fulhamin kanssa.

Mitä kokoonpanoihin tulee, Fulham lähtee lauantaiseen otteluun ilman USA:n ryhmän mukana MM-karsintoja tahkoavaa puolustaja Antonee Robinsonia. Lisäksi runkomiehistä saattaa olla sivussa Afrikan mestaruuskisoissa säntäillyt Norsunluurannikon maajoukkuemies Jean Michael Seri. Blackpoolilta möllöttävät sivussa viimeisimmän tiedon mukaan keskikenttäveivari Sonny Carey, maalivahti Christopher Maxwell sekä muutama muu pitkäaikaisempi potilas.

Pelivalinta

Fulhamin kotietu ja viime aikojen hurjaakin hurjempi vire sekä joukkueiden välinen tasoero kääntävät kelkkaa runsasmaaliseen suuntaan. Vaikka Fulham on onnistunut maalinteossa kiivaaseen tahtiin, on myös oma reppu heilunut kolmessa viimeisessä myräkässä yhteensä kuusi kertaa. Kaikki käsittämätömätkin putket katkeavat jossain välissä, mutta en näe kyseisen hurlumhein päättyvän Blackpoolin kanssa. Yli 3 maalia kertoimella 2,03 kelpaa meikäläisen liuskalle – näkisin omassa ajatusmaailmassa, että kaikki lukeman 1,94 ylittävä kelpaa. Tasan kolmella maalilla panos palautuu. Panostason pidän lukemassa 2/5.

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua.

Omassa laarissa tällä hetkellä:

Single:
Fulham – Blackpool yli 3 maalia (2,03)

Tupla:
Burkina Faso – Tunisia alle 2 maalia (1,57)
Egypti – Marokko alle 2 maalia (1,55)

Edellinen artikkeliVideo: Englannin aladivarissa nähtiin aivan uskomaton volley-maali
Seuraava artikkeliTriplaus & day 1: Englannin ja Espanjan divarit edustettuna

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän