Francesco Totti lopettaa upean pelaajauransa

Kuva: Flick

Video: Francesco Tottin parhaat palatAS Roman ja Italian maajoukkuelegenda Francesco Totti lopettaa pelaajauransa tämän kauden jälkeen. AS Roma vahvisti tiedon keskiviikkona verkkosivuillaan. Totti jatkaa kauden jälkeen AS Roman urheilujohdossa.

Totti pelaa viimeisen ottelunsa 28. toukokuuta, kun AS Roma kohtaa Genoan.

– Seuran kanssa on tehty sopimus siitä, että tämä on hänen viimeinen vuotensa. Sen jälkeen hän siirtyy johtajaksi. Francescolla on kuuden vuoden sopimus, joten hän tulee olemaan mukana vielä monessa derbyssä, vaikka onkin kentän ulkopuolella, AS Roman urheilutoimenjohtaja Ramón Rodríguez Verdejo kertoi The Guardianin mukaan keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

40-vuotias Totti debytoi AS Roman edustusjoukkueessa jo vuonna 1993 ja hän on edustanut 25 kauden ajan ainoastaan AS Romaa. Hyökkääjänä ja hyökkäävänä keskikenttäpelaajan itsensä koko maailman tietoisuuteen nostanut Totti on edustanut AS Romaa yhteensä 783 kertaa ja tehnyt seuralle 307 maalia.

– Totti on Roma. Haluan olla niin lähellä häntä kuin mahdollista. Haluaisin oppia edes yhden prosentin siitä kaikesta, mitä hän tietää, Verdejo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Totti on Serie A:n historian toiseksi paras maalintekijä 250 maalillaan ja hänestä tuli syyskuussa ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin 23:lla eri kaudella. Totti on voittanut AS Roman kanssa yhden Italian mestaruuden ja Italian paidassa mies voitti MM-kultaa vuonna 2006.

Upea pelaaja, mahtava persoona ja upea pelaajaura. Grazie mille Il Capitano!

Lähde: The Guardian, AS Roman sosiaalinen media