FC Lahdelle kovia vahvistuksia ensi kaudeksi

FC Lahti vahvisti ensi kaudeksi rivejään maalivahti Henrik Moisanderilla sekä puolustaja Jani Tanskalla. Molemmat pelaajat tekivät kahden vuoden mittaiset pelaajasopimukset, tiedottaa FC Lahti kotisivuillaan.

Moisander, 28, on TPS:n kasvatti, joka valittiin kaudella 2012 Veikkausliigan parhaimmaksi maalivahdiksi. Hän on pelannut Veikkausliigassa yhteensä 71 ottelua TPS:n ja VPS:n riveissä.

Moisander omaa myös kokemusta ulkomailta, sillä hän vietti vuodet 2003-2006 Ajaxin nuorisoakatemiassa, jonka jälkeen siirtyi seuraavaksi kaudeksi Ruotsiin Assyriskan joukkueeseen.

Tanska on puolestaan Veikkausliigan parhaimpia toppareita, joka on pelannut liigauransa aikana MYPA:ssa, KooTeePee:ssa, Jarossa, VPS:ssa ja TPS:ssa. Hän on pelannut yhteensä 148 liigaottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia.

Tanska vietti vuodet 2004-2006 Charltonin organisaatiossa, minkä jälkeen hän siirtyi hetkeksi lainalle silloin Norjan pääsarjassa pelanneeseen Lyniin.

Turusta Päijät-Hämeen sydämeen siirtyvä kaksikko odottaa jo innolla FC Lahden tuomia haasteita.

”Päättynyt kausi oli minulle pettymys, koska olin paljon loukkaantuneena enkä päässyt pelaamaan. Halusin paikkaan, jossa on luvassa vastuuta. Minulla on kova nälkä näyttää ensi kaudella”, kommentoi Henrik Moisander.

”FC Lahti osoitti kauden vaikean alun jälkeen, että se on vahva ja hyvä ryhmä.  Kävimme Toni Korkeakunnaksen kanssa läpi tulevaisuuden suunnitelmia, jotka kuulostivat mielestäni hyvältä. Seuraa viedään eteenpäin ja haluan olla mukana siinä”, kertoo puolestaan Jani Tanska.

Edellinen artikkeliRonaldo huuteli törkeyksiä – Mahdollinen pelikielto edessä
Seuraava artikkeliEero Markkanen AIK:n testiin