FC Augsburg – Borussia M’Gladbach

Perjantai-illan bundesliigajännärissä kohtaavat FC Augsburg sekä Borussia Mönchengladbach.

Kotijoukkueen 38-vuotiaan päävalmentaja Weinzierlin mukaan on tiedossa, että vierailla on tilastollisesti paremmmat lähtökohdat otteluun ja tämä pakottaa kotijoukkueen tarkkaan mies-miestävastaan vartiointiin puolustuspäässä sekä kovaan painostukseen vastustajan alueella.

Tähän haasteeseen Weinzierlillä onkin käytössään lähes täysivoimainen joukkue, jonka ainoa loukkaantunut on vielä pitkään loukkaantuneena oleva entinen vastapuolen pelaaja Raul Bobadilla.

Kesällä Augsburgin riveihin siirtyneen Max Krusen mukaan joukkue on myös erittäin tietoinen johdonmukaisuuden kasvattamistarpeesta ennen kaikkea vierasotteluissa, mutta sama koskee myös kotiotteluita.

Raffael maustamaan peliä

Vierasjoukkue Gladbach on voittanut viimeeksi yli vuosi sitten kaksi peliä putkeen. Tällöin Schalke kaatui luvuin 3-0 ja Kaiserlautern 2-1 tammikuussa 2012.

Keskikenttäpelaaja Raffael, toinen alkukauden siirto FC Dynamon ja Schalken kautta Gladbachiin on toiveikkaana ottelun suhteen. ”Me voitimme vieraissakin vaihteeksi” ja Borussialaiset toivovatkin, että 28-vuotias brasililainen pelinrakentaja jatkaa perjantaina siitä mihin hän jäi uskomattomien suoritusten ottelussa Braunschweigiä vastaan.

Päävalmentaja Lucien Favre jalkauttaa jälleen Oscar Wendtin loukkaantuneen Filip Daemsin tilalle yhdessä Havard Nordtveitin kanssa, joka korvaa Granit Xhakan keskikentällä.

”Se ei tule olemaan helppoa, mutta periaatteessa meillä on mahdollisuus voittaa jokainen vastustaja”, summasi Favre ottelun alla.