FA Cupin todellinen tuhkimotarina jatkuu – nyt putosi Middlesbrough!

Walesilaisseura Newport Countyn matka tämän kauden FA Cupissa on vähintäänkin tuhkimotarina-termin arvoinen. 

Englannin Kakkosliigassa (League Two), eli maan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue on pudottanut aiemmin FA Cupin aikana niin aladivarissa pelaavan Metropolitan Policen, Newportin tapaan Walesista ponnistavan Wrexhamin sekä Valioliigan vuonna 2016 sensaatiomaisesti voittaneen Leicesterin.

Ympäri Englantia ajateltiin, että käsittämättömällä tavalla Leicesterin pudottaneen joukkueen paukut olisivat jo lopussa, mutta kaikkien yllätykseksi Newport jyräsi myös kahta porrasta ylempänä Mestaruussarjassa pelaavan Middlesbroughin yli.

1-1 tasatulokseen päättyneen avausosan jälkeen joukkueet kohtasivat eilen Newportin kotikentällä, eikä vuodet 1999-2009 Valioliigassa pelanneelle Middlesbroughille annettu mitään saumaa.

Robbie Willmot ja Padraig Amond vastasivat maaleista, kun Newport eteni sensaatiomaisella 2-0 voitolla FA Cupin viidennelle kierrokselle. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1949, kun joukkue etenee neljänneltä kierrokselta jatkoon.

– He olivat parempi joukkue, he juoksivat meidän ylitsemme. Se oli miehet vastaan pojat. Unohtakaa olosuhteet. On pystyttävä samaan kuin vastustaja, ja se on todellinen pettymys, Middlesbroughin manageri Tony Pulis kommentoi ottelun jälkeen.

Seuraavaksi piskuinen walesilaisseura kohtaa ehkä koko historiansa suurimman haasteen, kun vastaan asettuu suuri ja mahtava Manchester City.

Newportin tuhkimotarina jatkuu

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – –

Katso myös: Kuva: Juventus-tähti hurjassa kolarissa – selvisi ehjin nahoin

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here