Etelä-Korea kaatoi Portugalin ja etenee jatkoon!

MM-kisojen yllätykset ne vaan jatkuvat! Etelä-Korea etenee vastoin kaikkia odotuksia neljännesvälieriin.

Etelä-Korea kaatoi Portugalin numeroin 2-1 (1-1) H-lohkon päätöskierroksella perjantaina. Samalla Etelä-Korea nousi viime hetkillä lohkokakkoseksi ja etenee 16 parhaan joukkoon.

Portugali meni johtoon heti 5. minuutilla, kun Ricardo Horta osui, 0-1. Etelä-Korean Kyung-won Kwon kuitenkin tasoitti 27. minuutilla taukonumeroiksi 1-1.

Toisen jakson lopussa nähtiin draamaa ja pitkiä minuutteja. Ottelu oli jo etenemässä tasuriin, mutta sitten 91. minuutilla Etelä-Korean tähtipelaaja Son Heung-min syötti ja Hwang Hee-chan viimeisteli 2-1-voittomaalin!

Loppuvihellyksen jälkeen Etelä-Korea jäi jännittämään lohkon toisen ottelun loppuhetkiä, jossa Uruguay johti Ghanaa numeroin 0-2. Uruguay tarvitsi yhden maalin noustakseen enemmän tehdyillä maaleilla lohkokakkoseksi Etelä-Korean ohi.

Uruguay ei saanut tehtyä lisämaalia, joten Etelä-Korea etenee Portugalin seuraksi neljännesvälieriin.