Afrikan-mestaruuskilpailuissa nähtiin hämmentävää menoa, kun erotuomari päätti viheltää ottelun päättyneeksi kahdesti ennen aikojaan.

Mali kaatoi Tunisian numeroin 0-1 (0-0) Ibrahima Koneen maalilla Afrikan-mestaruuskilpailujen F-lohkon avauskierroksella keskiviikkona.

Ottelun erotuomari Janny Sikazwe nousi kuitenkin otsikoihin. Oliko Sikazwen oma kello hajalla vai mikä, mutta hän vihelsi ottelun päättyneeksi ensin 85 minuutin pelin jälkeen, mutta havaitsi pian oman virheensä ja laittoi pelin jatkumaan.

Toisen kerran hän vihelsi ottelun päättyneeksi ajassa 89:45. Tunisian valmennusjohto protestoi voimakkaasti, sillä lisäaikaakin olisi kuulunut antaa useita minuutteja. Toisella jaksolla tehtiin kahdeksan pelaajavaihtoa, nähtiin yksi ulosajo, keltaisia kortteja ja VAR-tarkastus.

Ottelu kuitenkin päättyi tähän toiseen ennenaikaiseen pillinvihellykseen. Draama ei ollut ohi, vaan reilun 20 minuuttia tästä toisesta loppuvihellyksestä Malin pelaajisto ja myös tuomaristo palasi kentälle. Tunisian pelaajisto ei enää saapunut, joten ottelu vihellettiin viimein päättyneeksi.

Erotuomari sekoilee

Afrikan-mestaruuskilpailut 2022 pelataan Kamerunissa. Turnaus käynnistyi sunnuntaina 9. tammikuuta, ja finaali pelataan sunnuntaina 6. helmikuuta.

Turnauksessa on mukana 24 maata, jotka pelaavat kuudessa neljän maan alkulohkossa. Lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenevät neljännesvälieriin.