Entinen PSG, AC Milan ja Chelsea -tähti pyrkimässä maansa presidentiksi

Mitä tehdä aktiiviuran jälkeen on kysymys, joka koskettaa jokaista jalkapalloilijaa ja esimerkkiä voi ottaa tästä miehestä, sillä tämä herra ei ole jäänyt loistopäiviensä jälkeen paikoilleen vaan suuntasi päättäväisesti kohti politiikan kirkkaimpia paikkoja kohti.

George Weah tai tutummin Mr. Weah pelasi oman aktiiviuransa aikana Paris Saint-Germainin, AC Milanin ja Chelsean paidoissa nousten korkeimmaksi afrikkalaiseksi pelaajaksi FIFA:n rankinglistalla – ainakin tähän mennessä. Muun muassa Pelén aikoinaan ylistämä pelaaja aikoo nousta Liberian presidentiksi – jälleen kerran.

Maansa sankarimies on aikaisemmin pyrkinyt erilaisiin maan johtaviin poliittisiin tehtäviin jääden jokaisella yrityksellään tiukan taistelun jälkeen nielemään tappiotaan. 2005 hän hävisi presidentinvaalit maan nykyiselle presidentille Ellen Johnson Sirleafille ja 2011 Weah oli pyrkimässä maan varapresidentiksi, mutta kärsi tässäkin taistossa tappion.

Tuleviin vuoden 2017 vaaleihin mies on ottanut teemaksi muun muassa koulutuksen parantamisen, köyhyyden poistamisen ja uskontojen yhteiselon parantamisen. Katso miehen parhaita suorituksia jalkapallokentiltä alta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän