Ennakko: Zenit – Borussia Dortmund

Champions_league

 

Tänään jatkuvat Mestarien liigan jatkopelit. Illan ensimmäisessä ottelussa iskevät yhteen Zenit sekä Dortmund. 16 parhaan joukossa olevat suurseurat lähtevät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. Zenit on pelannut edellisen liigaottelunsa Suomen itsenäisyyspäivänä ja on pitänyt pelituntumaa yllä vain harjoituspeleissä Qatarissa, Turkissa sekä Israelissa. Viimeinen valmistava peli Zenitillä oli Valko-Venäjän mestaria BATE Borisovia vastaan reilu viikko sitten. Dortmundilla taas on alla viikonloppuna kärsitty nöyryyttävä 3-0 tappio sekavassa tilanteessa purjehtivaa HSV:tä vastaan. Pelituntuman osalta Dortmundilla on kuitenkin selkeä etulyöntiasema.

Loukkaantumisongelmien kanssa koko kauden painiskellut Dortmund lähtee otteluun ilman useita runkopelaajia. Tähtipelintekijä Ilkay Gundoganilla on selän kanssa jatkuvia ongelmia, keskuspuolustaja Neven Suboticia riivaa polviongelma jonka takia hän on sivussa pitkälle kevääseen asti, jopa koko loppukauden. Oikeassa laidassa viihtyvä Puolan maajoukkuekapteeni Jakub ”Kuba” Blaszczykowski on myös sivussa polvivammojen takia. Työhevonen Sven Bender loukkaantui viikonlopun HSV-ottelussa ja on sivussa n. 2 kuukautta. Positiivisia uutisia keltamustille tuovat tähtipelaajien Marco Reusin ja Robert Lewandowskin paluu kokoonpanoon. Tähtitopparin Mats Hummelsin odotetaan myös palaavan viimeisiin valmistaviin harjoituksiin ja mahdollisesti nappaavan oman paikkansa Dortmundin puolustuksen sydämestä.

Zenitiltä ovat sivussa portugalilainen pallojonglööri Danny, sekä monipuolinen puolustuspään vasuri Cristian Ansaldi. Myös vuosikausia joukkueen runkomiehiin kuulunut Roman Shirokov toipuu vielä loukkaantumisestaan.

Materiaaliltaan selkeästi laadukkaampi Dortmund oli alustavissa spekuloinneissa selkeä ennakkosuosikki. Bundesliigassa porskuttava FC Bayern tulee viemään mestaruuden näytöstyyliin joten Dortmundin ainoa tähtäin on cup-kilpailuissa. Jatkuvat, rajut loukkaantumisongelmat ovat sekoittaneet Dortmundin kautta ja todella vahvalla jalalla hyökkäävät pietarilaiset ovat varsinkin kotipelissään todella vaarallisia ja yllätysvalmiita. Puoliaika.com lähtee omissa vetokaavailuissaan liikkeelle tasapelistä ja vihjaa jopa varovaisesti yhden maalin kotivoittoa Zenitille. Dortmundin tähtihyökkääjä Lewandowski voi viimeistellä mistä vaan, joten hänen ja Reusin yhteistyön vaarallisuutta on turha väheksyä.

Edellinen artikkeliFutisdokkari: Jalkapallon suurimmat
Seuraava artikkeliVideo: Raivarivolley puolesta kentästä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän