Ennakko: MM-kisat, H-lohko – Venäjä

Russian_Football_Union

 

 

VALMENTAJA: Fabio CAPELLO

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 9 kertaa (0)

FIFA RANKING: 19.

PELAAJALUETTELO:

1 Igor AKINFEEV

2 Aleksei KOZLOV

3 Georgy SHCHENNIKOV

4 Sergey IGNASHEVICH

5 Andrey SEMENOV

6 Maksim KANUNNIKOV

7 Igor DENISOV

8 Denis GLUSHAKOV

9 Alexander KOKORIN

10 Alan DZAGOEV

11 Aleksandr KERZHAKOV

12 Yury LODYGIN

13 Vladimir GRANAT

14 Vasily BEREZUTSKIY

15 Pavel MOGILEVETC

19 Alexander SAMEDOV

20 Victor FAYZULIN

21 Alexey IONOV

22 Andrey ESHCHENKO

23 Dmitry KOMBAROV

 

 

Venäjä lähtee MM-kisoihin voitettuaan oman karsintalohkonsa. Portugali oli lohkon ennakkosuosikki, mutta Fabio Capellon luotsaamat venäläiset puristivat yhden pisteen turvin suoraan Brasiliaan.

Maan odotukset ovat aina korkealla ja kallispalkkainen Capello saa joka tapauksessa hirvittävät paineet niskaan. Mestaruudesta haaveilu on kuitenkin turhaa.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Venäjällä on hyvät mahdollisuudet päästä lohkostaan jatkoon. Parhaana päivänä se pystyy kiusaamaan ihan ketä hyvänsä ja repimään yllättäviäkin tuloksia aivan maailman kovimpia futismaita vastaan. H-lohkon pahimpana uhkaajana sillä on laatumiehistön jalkeille saava Belgia. Lohkon muut maat, Etelä-Korea ja Algeria pitäisi rutiinisuorituksella kaatua.

Kapteeni Roman Shirokovin polvivamma on vakava takaisku Venäjälle. Puoliaika.com arvioi Venäjän kuitenkin olevan lohkon toinen.

 

 

Kolme avainpelaajaa

Venäjän avainpelaajiin kuuluu ehdottomasti ykkösmaalivahti Igor Akinfeev. Koko uransa CSKA Moskovaa edustanut Akinfeev pelasi jokaisen minuutin karsinnoissa ja on Capellon suvereeni luottomies maalipuiden väliin.

Saman seurajoukkueen Sergey Ignashevich on toppariosaston johtaja. Kovaotteinen liideri on vahva ilmassa ja todellinen vanhan koulukunnan topparin prototyyppi. Mutkaton yhteispeli CSKA:sta tuttujen Akinfeevin ja Vasily Berezutskin kanssa antaa hyvän perustan Venäjän puolustuspelille.

Edelleen samasta seurasta oleva Alan Dzagoev on Venäjän taitavin pelaaja. Keskikentän taitoniekka on monipuolinen hyökkäyssuunnan mies. Kohtalaisen hyvä viimeistelemään molemmilla jaloilla, hyvä haastaja, sekä syöttelijä. Dzagoev tykkää nousta hyökkäyksiin mukaan yrittämään maalintekoa.

 

 

Seuraa häntä

Alekandr Kerzhakov on hyvä pitää mielessä vaikka kärkimies aloittaisikin penkin kautta ottelut. Erittäin nopea ja teräväliikkeinen Kerzhakov on todella vaarallinen pelaaja. Hanakka laukomaan vaikeammistakin paikoista, hyvä haastamaan ja kärkkymään maalipaikkoja.

Zenitissä pelaava Kerzhakov tykkää myös pudota alemmaksi hakemaan palloa ja luomaan tilaa keskikenttämiesten nousuille. Monipuolinen hyökkääjä on luonut uraa Venäjällä ja mm. Espanjan pääsarjassa Sevillan riveissä.

 

Venäjä lähtee avauspeliinsä Etelä-Koreaa vastaan ennakkosuosikkina. Betsson tarjoaa Venäjä -1 kotivoitolle 4.30 kerrointa, jota toimitus suosittelee kokeilemaan.

 

Ottelut

17.6. Venäjä v Etelä-Korea

22.6. Belgia v Venäjä

26.6. Algeria v Venäjä