Ennakko: MM-kisat, H-lohko – Belgia

Belgium_urbsfa

 

 

VALMENTAJA: Marc WILMOTS

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 11 kertaa (0)

FIFA RANKING: 11.

PELAAJALUETTELO:

1 Thibaut COURTOIS

2 Toby ALDERWEIRELD

3 Thomas VERMAELEN

4 Vincent KOMPANY

5 Jan VERTONGHEN

6 Axel WITSEL

7 Kevin DE BRUYNE

8 Marouane FELLAINI

9 Romelu LUKAKU

10 Eden HAZARD

11 Kevin MIRALLAS

12 Simon MIGNOLET

13 Sammy BOSSUT

14 Dries MERTENS

15 Daniel VAN BUYTEN

16 Steven DEFOUR

17 Divock ORIGI

18 Nicolas LOMBAERTS

19 Moussa DEMBELE

20 Adnan JANUZAJ

21 Anthony VANDEN BORRE

22 Nacer CHADLI

23 Laurent CIMAN

 

 

Belgia lähtee MM-kisoihin erinomaisten karsintojen jälkeen, joissa se voitti oman lohkonsa. Vuosikausien kova työ kantaa hedelmää ja valmentaja Marc Wilmotsilla on nyt käsissään ns. ”kultainen sukupolvi”.

Belgialainen juniorityö on siis tuottanut Euroopan huippuseuroihin pelaaja toisensa jälkeen jopa maailmanluokan yksilöitä. Belgia onkin noussut monille kisojen mustaksi hevoseksi mielenkiintoisen pelaajamateriaalinsa takia.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Ennakolta Belgialla on käsissään lohko josta sen pitäisi kaiken järjen mukaan päästä jatkoon. Kaikki sen vastustajat ovat materiaaliltaan heikompia kuin Punaiset Paholaiset. Fabio Capellon luotsaama Venäjä on varmasti vaikeasti voitettava, mutta Algeria ja Etelä-Korea ovat ennakolta suupaloja.

Jos ykköshyökkääjä Romelu Lukaku on pelipäällä, pitäisi jokaisen ottelun olla voitettavissa. Puoliaika.com arvioi Belgian olevan lohkon ykkönen.

 

 

Kolme avainpelaajaa

Belgialla on erittäin laaja katras huippupelaajia, mutta kolme tärkeintä lienevät maalivahti Thibaut Courtois, toppari Vincent Kompany ja kirkkain tähti kaikista, Eden Hazard. Courtois on Espanjan David de Gean kanssa lupaavimpia nuoria maalivahteja maailmassa. Atletico Madridissa loistanut Courtois palaa kisojen jälkeen miehen pelaajaoikeudet omistavan Chelsean riveihin.

Kompany on yksi maailman ehdottomista eliittitoppareista, jolla ei oikeastaan satunnaisia rioferdinandmaisia ajatuskatkoja lukuun ottamatta ole mitään heikkouksia. Vahva, nopea, kova – siinä muutama adjektiivi jotka kuvaavat tätä liideriä.

Eden Hazardilta voi puolestaan odottaa lähes mitä tahansa. Gareth Balen ohella ehkä maailman paras tempokuljettaja on ns. hyökkäyspään maestro, jolla riittää eväät puhkoa syötöillään tai murtautumisillaan mikä tahansa puolustuslinja.

 

Seuraa häntä

Evertonissa härkämäisesti esiintynyt Romelu Lukaku on Belgian ykköshyökkääjä. Lukakulla on kaikki ominaisuudet kehittyä aivan huippuluokan sentteriksi. Massiivinen Lukaku on kaksintaisteluissa toppareiden inhokki. Fyysisellä voimalla ja nopealla askeleella Lukaku pystyy jyräämään ohi puolustajistaan.

Usein alempaakin palloa hakemaan tuleva tankki on myös teknisesti hyvää tasoa. Mies pelaakin hyvin seiniä ja jatkuvalla liikkeellä hakee tyhjiä välejä mihin iskeä. Lukaku omaa hyvän vasurin ja pystyy laukomaan myös boksin ulkopuolelta. Ilmassa mies on elementissään. Puoliaika.com toimitus suosittelee seuraamaan miehen otteita Brasiliassa.

 

Belgia on kisa-avauksessaan Algeriaa vastaan selkeä suosikki. Betssonilla on täkynä Belgia -2 kertoimella 4.85. Toimitus iskee kahvikassan tähän kiinni!

 

Ottelut

17.6. Belgia v Algeria

22.6. Belgia v Venäjä

26.6. Etelä-Korea v Belgia