Ennakko: MM-kisat, H-lohko – Algeria

algeria

 

 

VALMENTAJA: Vahid HALILHODZIC

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 3 kertaa (0)

FIFA RANKING: 22.

PELAAJALUETTELO:

1 Cedric SI MOHAMMED

2 Madjid BOUGHERRA

3 Faouzi GHOULAM

4 Esseid BELKALEM

5 Rafik HALLICHE

6 Djamel MESBAH

7 Hassan YEBDA

8 Medhi LACEN

9 Nabil GHILAS

10 Sofiane FEGHOULI

11 Yacine BRAHIMI

12 Carl MEDJANI

13 Islam SLIMANI

14 Nabil BENTALEB

15 El Arabi SOUDANI

16 Mohamed ZEMMAMOUCHE

17 Liassine CADAMURO

18 Abdelmoumene DJABOU

19 Saphir TAIDER

20 Aissa MANDI

21 Riyad MAHREZ

22 Mehdi MOSTEFA

23 Rais MBOLHI

 

 

Algeria lähtee MM-kisoihin voitettuaan viisi kuudesta karsintalohkonsa ottelusta. Jatkokarsinnassa he peittosivat afrikkalaista futista järisyttäneen Burkina Fason vierasmaalisäännön turvin. Neljättä kertaa MM-kisoihin osallistuvalla Algerialla on edellisistä kisoista surkeat muistot ammuttuaan pelkkiä blankkoja ja saavuttaen vaivaisen yhden pisteen lohkossaan.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Ennakolta Algerialla on todella haastava lohko. Materiaalivertailussa Algeria taistelee Etelä-Korean kanssa suht tasapäisesti, mutta nämä kaksi kiistakumppania joutuvat todennäköisesti tyytymään lohdutussijoihin. Algerialla on taitavia ja yllätyksellisiä pelaajia, mutta heiltä puuttuu kovan profiilin maalitykki, joka edes teoriassa antaisi mahdollisuuden tapella jatkopaikasta. Puoliaika.com arvioi Algerian jäävän lohkon pohjimmaiseksi.

 

 

Kolme avainpelaajaa

Algerialla on nipussaan joitain taitavia pelaajia, mutta ihan eliittitason miehiä sillä ei löydy. Alakerran johtaja Madjid Bougherra on kohtuullisen laadukas pelaaja, mutta 31-vuotiaan topparin jalka on vielä aiempaakin hitaampi. Usein hieman lisäkiloilla varustettu Bougherra on kuitenkin maansa johtavia pelaajia, johon kansa luottaa. Mies ratkaisi kisapaikan jatkokarsinnassa maalillaan.

Jalalla taitavahko toppari omaa myös kovan laukauksen ja on yksi vaihtoehto vapaapotkutilanteissa. Ilmassa hyvä ja otteissaan usein melko ronski Bougherra on valmentajan luottopelaajia.

Valenciassa pelaava Sofiane Feghouli on futista seuraaville tutumpi nimi. Taitava keskikenttäpelaaja on Algerialla ratkaisusyöttöjen antaja ja hyvänä harhauttelijana saattaa aiheuttaa vastustajille harmaita hiuksia.

Maalivahti Rais M’Bolhi oli Algerian ykkösmaalivahti karsinnoissa ja jatkanee ykkösenä myös kisoissa. On aivan ensiluokkaisen tärkeää että mies onnistuu kisoissa ja antaa edes jonkinlaisen mahdollisuuden maalle taistella jatkopaikasta. Isokokoinen M’Bolhi pelaa ammatikseen CSKA Sofiassa.

 

 

Seuraa häntä

La Ligaa Granadan väreissä pelaava Yacine Brahimi on todella mielenkiintoinen pelaaja. Erittäin taitava harhauttelija ja pallonkuljettaja voi olla Algerian tärkeimpiä pelaajia jos saa mahdollisuuden kentällä. Ei huippunopea, mutta liikkeissään iniestamainen veijari, joka nauttii pallon pitämisestä pienissä väleissä ja hänellä on myös kyky antaa hyviä syöttöjä hyökkääjille.

Varmasti antaa paljon mielihyvää katsojille. Varsinkin flow-tilassa pelatessaan Brahimilta on lähes mahdoton riistää pallo rehdein keinoin. Puoliaika.com toimitus suosittelee seuraamaan miehen otteita Brasiliassa.

 

Algerialla on ensimmäisessä pelissä vastassa Belgia. Betssonilta kohteeseen over 2,5 maalia maukas 2.08 kerroin, jota toimitus lähtee kokeilemaan.

 

Ottelut

17.6. Belgia v Algeria

22.6. Etelä-Korea v Algeria

26.6. Algeria v Venäjä