Ennakko: HJK v FC Barcelona

stadico

 

 

HJK – FC BARCELONA

 

El Stadico -lempinimellä kulkeva ottelu on täällä tänään! Helsingin ylpeys – Klubi, kohtaa maailman parhaimpiin joukkueisiin kuuluvan FC Barcelonan Olympiastadionilla. Tiedossa on täysi tupa, kun legendaarinen Barca saapuu kylään. Kyseessä on harjoitusottelu, mutta HJK:n kannalta varmasti se makein mahdollinen. Barcalle kyseessä on vain yksi kauteen valmistavista otteluista.

 

 

HJK:n kannalta ottelu on monille pelaajille ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mittaamaan omaa tasoaan maailman huippuja vastaan, lukuisista tähtipelaajien poissaoloista huolimatta. Klubilla on Veikkausliiga täydessä käynnissä, sekä Euro-karsintaottelu alla menneellä viikolla. Joukkue on varmasti melko uupunut, mutta valmentaja Mika Lehkosuon mukaan Barcelona antaa sellaisen piristysruiskeen, jolla jokainen pelaaja jaksaa antaa kaikkensa.

 

UCL-karsinnoista putoaminen oli iso pettymys, mutta jokaisen pelaajan ammattiylpeys pakottaa yksilön ajattelemaan vain seuraavaa ottelua. Toisaalta on takuuvarmaa, että Klubin ringissä on tästä Barcelona-ottelusta puhuttu sen varmistumisen jälkeen jatkuvasti. Ulkomaille tähyäville pelaajille tämä on myös erinomainen näytönpaikka. Stadikan lehtereillä on varmasti pelaajatarkkalijoita, sekä ulkomaisen median kiinnostus on aina Barcelonan pelatessa valtava.

 

Kotijoukkue lähtee antamaan kaikkensa, vaikka materiaaliero onkin huikea. HJK:lla ei ole mitään hävittävää ja huippuja vastaan pelatessa on lataus ja motivaatio korkeimmillaan. Lehkosuo painottaa varmasti myös uskallusta pitää palloa, koska Barcan syöttörallissa pelkällä pallon perässä juoksemisella tulee noutaja muuten takuuvarmasti.

 

 

Barcelonalle kyseessä on kauteen valmistava ottelu, jota katalaanit lähtevät rutiinilla voittamaan. Seuran linjaus on hakea voittoa, oli kyseessä sitten El Stadico tai El Classico. Ottelusta on jättäytynyt pois pitkä lista tunnettuja pelaajia, joista tietenkin harmittavimpina monien nuorten idolit Neymar ja Lionel Messi ovat suurimpia menetyksiä. Muita merkittäviä poissaolijoita ovat Dani Alves, Xavi, Javier Mascherano, Alex Song, Jeremy Mathieu sekä tietenkin Luis Suarez.

 

Suomeen matkanneessa 20 miehen listassa on kuitenkin 14 ykkösmiehistön jamppaa, joten mikään tusinajoukkue ei Stadikalle ole tulossa. Varmasti esimerkiksi Andres Iniestan ja Sergio Busquetsin kohtaaminen on HJK:n keskikenttämiehille huikea mittari.

 

Illalla nähdään joka tapauksessa hieno tapahtuma, jonka mahdollisestamisesta HJK:n seurajohdolle isot onnittelut! Juniorifutaajille on mahtavaa päästä livenä näkemään omia suosikkipelaajiaan. Kunhan kaikki muistetaan tukea kuitenkin kotijoukkuetta ensisijaisesti. Sinistä ja valkoista pelipaitaa ja huivia päälle!

 

 

Harjoituspelien veikkaaminen on lähtökohtaisesti erittäin vaikeaa, mutta Puoliaika.com toimitus luottaa valitettavasti katalaanien rutiiniin. Helpoiten isket vedot sisään Betssonin sivuilla tästä linkistä. Meidän hakumme on HJK +2 maalia X, kertoimella 4.00.