UCL-ennakko: Galatasaray – Chelsea

Champions_league

 

Illan toisessa UCL-jatkopelissä asettuvat vastakkain Turkin ylpeys Galatasaray, sekä yksi turnauksen voittajaehdokkaista – Chelsea. Lontoolaiset lähtevät ottelupariin suosikin asemasta, kun taas Galatasaray lasketaan  turnauksen ”mustaksi hevoseksi”. Turkin vierailu ei kuulu yhdenkään vierasjoukkueen unelmapaikkoihin aloittaa jatkopelejä. Chelsea on kuitenkin rutinoitunut nippu, jossa mausteena huippukuntoinen Eden Hazard sekä Oscar ja Willian, jotka tähdittävät hyökkäyspäätä.

Illan kohtaamisessa suurimmaksi puheenaiheeksi ennakkospekuloinneissa on noussut Chelsean valmentajan Jose Mourinhon ja Galatasarayn Didier Drogban jälleenkohtaaminen. Drogba oli Mourinhon legendaarisessa Chelseassa suurimpia tähtiä ja valmentajan ehkäpä läheisin luottomies edelleen uraansa ”sinisissä” jatkavien John Terryn ja Frank Lampardin lisäksi. Drogban näytönhalut vanhaa seuraansa vastaan ovat takuuvarmasti huipussaan ja motivaation kanssa edelleen huippuvaarallisella norsunluurannikkolaisella ei tule olemaan ongelmaa.

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät. Chelsea lähtee varmistamaan puolustuspään kautta, eikä taktisena nerona uransa luonutta Mourinhoa ole helppo voittaa. Galatasarayn ainoa toivo jatkon kannalta on voittaa kotiottelunsa päästämättä maalia. Teoriassa 0-0 tulos olisi ehdoton vähimmäisvaatimus Roberto Mancinin luotsaamalle Galatasaraylle. Potentiaalia maalintekoon turkkilaisilla toki löytyy. Drogba, tulivoimainen Burak Yilmaz sekä keskikentältä hanakasti nouseva Wesley Sneijder antavat mahdollisuuden luoda maalintekopaikkoja lähes tyhjästä. Myöskään Sneijderin vaarallisuutta erikoistilanteissa ei pidä vähätellä. Sivuvaparit ja kulmat ovatkin Galatasaraylle otollisia iskunpaikkoja. Chelsean vastaiskupeli on tällä hetkellä Euroopan ehdotonta kermaa ja huippuunsa viritetty Hazard tulee takuulla pitämään turkkilaisten puolustajat varpaillaan.

Kokoonpanouutisissa todennäköinen poissaolija Galatasaraylla on keskikentän Aydin Yilmaz. Muita epävarmoja ovat mm. Hakan Balta, Hamit Altintop sekä Gökhan Zan. Puolustuspään tärkeää runkomiestä Aurelien Chedjouta yritetään parsia kasaan parasta aikaa. Chelsealta sivussa on takuuvarmasti Henry van Ginkel, joka ei ”Bluesin” avauskokoonpanoon vaikuta mitenkään. Mourinho toivoo saavansa mukaan runkopelaajat Oscarin ja varsinkin David Luizin jonka rooli ja merkitys kauden aikana on kasvanut entisestään. Vaihdosta usein voittoa varmistelemaan otettava John Obi Mikelin pelikunto on myös kysymysmerkki.

Jäädään odottelemaan jännittävää futisiltaa.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here