Ennakko: EM-karsinnat 2016, Färsaaret v Suomi

euro2016

 

FÄRSAARET v SUOMI

Yle TV 2, 21:00.

 

Tästä se lähtee! Suomen kaikkien aikojen mahdollisuus edetä arvokisoihin! EM-2016 kampanjan avausottelussa vastaan tulee kotikentällään pelaava jalkapallokääpiö, Färsaaret.

 

Färsaaret kuuluu Suomen kanssa samaan kategoriaan maita, jotka eivät ole ikinä päässeet ottamaan osaa EM- tai MM-lopputurnaukseen. Fäärsaaret lasketaan kuitenkin todellisiin lilliputteihin, heittopusseihin jopa, joka on aina toivottu vastustaja kun arvonta kuhunkin turnauksen karsintoihin suoritetaan. Suomi on huomattavasti vahvempi näistä kahdesta maasta.

 

Kuten yllä mainittiin, on tämä nyt SE mahdollisuus. Rouva Fortuna oli tällä kertaa Suomelle erittäin suosiollinen, vaikka 4. arvontakorissa majaillut Huuhkajat ei joka tapauksessa mitään läpihuutolohkoa olisi saanutkaan. Karsinta-avaus asettaa Mixu Paatelaisen miehistön heti pakkovoiton eteen. Selittelyjä tuulisista olosuhteista, tai kovaa pelaavasta vastustajasta ei hyväksytä. Tästä ottelusta on pakko klaarata 3 pistettä, end of story.

 

Miten se tapahtuu? Färsaaret tulee varmasti olemaan suht tiivis ja kovaa taisteleva porukka. Mitään hienouksia tai näyttäviä palloralleja joukkueelta ei ole odotettavissa. Kovaan työmoraaliin ja taisteluhenkeen luottava kotijoukkue pyrkii tekemään jokaisen kotikentälleen tulevan joukkueen olotilan mahdollisimman vaikeaksi. Suomi saa todennäköisesti pallonhallinnan itselleen alun tunnustelun jälkeen. Sen jälkeen on tehtävä maali! Ja mitä nopeammin, sen parempi. Loppuhetkien uroteoista ja maagisista nousuista tämän kansan maajoukkueet eivät ole tulleet tutuiksi.

 

Suomen on saatava peli omaan haltuun ja luotua tilanteita, jotta itseluottamus ja pallovarmuus löytyy jokaiselle pelaajalle. Roman Eremenko tulee jälleen kerraan olemaan ratkaisevan tärkeässä roolissa kärjen takana. Hänen oivallukset ja jopa rohkeat kaukolaukaukset ovat hyvä keino pitää kotijoukkueen puolustajat varpaillaan. Tiukasti puolustavia joukkueita vastaan on myös maltettava ja luotettava omaan peliin. Tässä pelataan kuitenkin Färsaaria vastaan, aikaa ja tilaa on enemmän kuin suurinta osaa lohkon muista vastustajista vastaan.

 

Jos Färsaaret parkkeeravat bussin omaan laatikkoon ja sen edustalle, on Suomen maltettava hakea kunnollista syöttöpaikkaa ja liikutettava palloa jotta yksikin puolustaja tekee virheen ja pallo saadaan esimerkiksi Teemu Pukin jalkaan. Jos taas kotijoukkue pelaa rohkeammin, ovat Kasper Hämäläisen nousut linjan taakse erinomainen ase iskeä. Keskikentältä pitäisi löytyä riittävästi jalkoja ja pallovarmuutta, jotta Suomi voittaa pallot ja liikuttaa sen nopeasti hyökkääville pelaajille.

 

Jos Suomi tulee laitapakkien nousujen kautta, on keskitysten oltava kovia ja matalia, koska pääpelivoimaa hyökkääjiltä ei erityisesti löydy. Palloa on myös pystyttävä liikuttamaan laidalta takaviistoon, jolloin laajalla säteellä liikkuva Eremenko hakee itselleen jalkaa vapaaksi.

 

Paatelainen on takuulla valmistanut pelaajia videopalavereilla, joissa on käyty Färsaarten pelitapa läpi. Todennäköisesti suoraviivaisesti hyökkäyksiin pyrkivä Färsaaret ei ole mikään tähtisikermä. Jos vastaan tulee pitkää palloa pelaava kotijoukkue, pitäisi Suomen puolustuksen pystyä nollaamaan yritykset. Tärkeää on huomioida vastaiskut jos, ja kun Suomi tulee hyökkäämään kotijoukkuetta enemmän ja nostaen enemmän väkeä ylös. Maalilla todennäköisesti aloittavan Niki Mäenpään on oltava koko ajan hereillä, jos Färsaaret pääsee pitkien puolustusjaksojen jälkeen hyökkäämään.

 

Suomen arvioitu avaus:

4-3-2-1 (joulukuusi)

Mäenpää

Arkivuo-Toivio-Moisander- Uronen

Ring-Sparv-Hetemaj

Eremenko-Hämäläinen

Pukki

 

Puoliaika.com arvioi Suomen nappaavan karsintojen avausvoiton Färsaarilta. Ottelusta voi tulla tahmea ja takkuinen, mutta materiaaliylivoima on niin selkeä, että Huuhkajat matkaavat kotiin 2-0 vierasvoitto takataskussa.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!