EM-kisavihjeet: Hollanti – Turkki 6.7

EM-finaali
EM-finaali

Viimeinen puolivälierä potkaistaan käyntiin klo 22.00 Berliinin Olympiastadionilla kun Hollanti kohtaa Turkin

Hollanti-Turkki 6.7 klo 22.00

Berliinissä pelattava puolivälierä ottelu ratkaisee vastustajan Englannille tai Sveitsille välieriin. Hollanti lähtee otteluun melko suurena ennakkosuosikkina.

Hollanti selvitti tiensä neljännesvälieristä kaatamalla Romanian upeasti 0-3. Ottelu oli fantastinen näytös Hollannin kyvystä niin hyökkäys kuin puolustus-suuntaan. Tälläistä esitystä oltiin Oranssipaitojen keskuudessa kaivattu, sillä alkuturnaus oli melkoista vuoristorataa, välillä hyvää välillä huonoa. Romania peli antaa uskoa paremmasta, sillä joukkue pelasi niin dominoivan esityksen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pelaajien väliset etäisyydet pysyivät kohdallaan ja joukkueen prässi toimi hienosti. Myös hyökkäyspeli sai uudenlaisen vaihteen kiitos erittäin onnistuneen pelisuunnitelman. Hollanti on tehnyt neljään otteluunsa turnauksessa 7 maalia ja päästänyt neljä. xG-tilastoja katsoessa Hollanti on suorittanut aikalailla sitä tasoa mitä he ovat tilastojen puolesta myös ansainneet. Xavi Simonsin herääminen on myös Hollannin kannalta loistava asia kuin myös Cody Gakpon hyvä vire.

Turkki selvitti tiensä neljännesvälieristä kaatamalla Itävallan 1-2 todella värikkäiden vaiheiden jälkeen. Joukkue teki kaksi erikoistilannemaalia ja puolusti sen jälkeen luottaen siihen, että saa tarvittavat vastaiskut ratkaistakseen ottelun lopullisesti. Turkki joutui puolustamaan todella syvältä koko toisen puoliajan ja Itävalta vyörytti hyökkäyksiä toisensa jälkeen. Turkki selvitti kuitenkin ottelun kunnialla loppuun kiitos maalivahti Mert Günokin uskomattoman torjunnan ottelun loppuhetkillä. Turkki on koko turnauksen ajan ollut arvaamaton joukkue ja se ei tule myöskään tänään muuttumaan. xG-tilastot osoittavat kuitenkin karua kieltä Turkin turnauksesta, sillä tilastojen mukaan Turkki on kolmen voiton sijasta ”ansainnut” ainoastaan yhden voiton. He ovat siis olleet tilastojen valossa todella onnekkaita turnauksen edetessä. Turkin ottelut ovat myös olleet suhteellisen vauhdikkaita ja maaleja ollaan nähty kumpaankin päätyyn. Myös varoituksia jaetaan Turkin peleissä keskimäärin todella paljon. Turkilta puuttuu varmasti tänään kokoonpanosta Demiral, Kökcü sekä Yuksek, joten Vincenzo Montellalla on jälleen kerran kokoonpano menossa uusiksi.

Odotettavissa on erittäin vauhdikas ottelu runsaine maaleineen. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi MM-karsinnoissa 2021, jolloin Hollanti nöyryytti Turkkia numeroin 6-1.

EM-kisavihjeet otteluun

Hollanti -1 (2.6 @Coolbet)

Hollanti pelasi Romaniaa vastaan niin vakuuttavan ottelun, että uskomme trendin jatkuvan tänään. Kuten myös aikaisemmin mainittiin, Turkki on ollut onnekas turnauksessa ja ei niin vakuuttava miltään osin. Turkilla on myös suuria kokoonpano muutoksia luvassa jälleen tälle illalle ja se ei voi olla näkymättä itse suorituksessa mm. Merih Demiralin poissaolo on iso kolaus joukkueelle.

Hollanti on löytänyt myös hyvät palikat avaukseen ja Xavi Simonsin sekä Cody Gakpon yhteispeli alkoi näyttää jo pelottavan hyvältä vastustajien kannalta. Me uskomme tänään oranssipaitojen palauttavan Turkin maanpinnalle ja ottavan vähintään parin maalin voiton illan viihdepläjäyksessä. Lapulle siis Hollanti -1 kertoimella 2.6.

Edellinen artikkeliVideo: Venezuelan Salomón Rondón painoi häikäisevän maalin 40 metristä Copa American puolivälierissä
Seuraava artikkeliVideo: HJK:ta vietiin oikein huolella – Ilvekselle komea kotivoitto loppuunmyydyssä Tammelassa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän