EM-kisavihjeet: Espanja – Ranska 9.7

EM-finaali
EM-finaali

EM-kisojen loppu häämöttää jo edessä. Tänään pelataan ensimmäinen välieräottelu Munchenissä kun Espanja saa vastaansa Ranskan.

Espanja-Ranska 9.7 klo 22.00

Ensimmäinen paikka finaaliin ratkaistaan tänään Munchenin illassa Espanjan kohdatessa Ranskan.

Espanja on ollut turnauksessa erittäin vakuuttava ja kulkenut voitosta voittoon. Puolivälieräottelu Saksaa vastaan oli todella kova taistelu,mutta Mikel Merinon jatko-ottelun maalilla Espanja kairasi tiensä välieriin. Espanjan saldo EM-kisoista on kuitenkin melko mykistävää luettavaa maalieron ollessa musertava 11:2. Edistyneiden tilastojen valossa Espanja on ollut kuitenkin hieman onnekas, sillä esim päästettyjä maaleja heillä pitäisi xG-taulukkojen mukaan olla lähempänä kuutta. Espanjalle tuli Saksa ottelusta hieman jobin postia, sillä Dani Carvajal, Robin Le Normand sekä Pedri puuttuvat tänään kokoonpanosta. Kaksi avauksen puolustajaa + keskikentän moottori pois välierä ottelusta on kova kolaus, mutta Pedriä korvaava Dani Olmo on ollut suorastaan fantastinen näissä kisoissa. Espanjalla on siis kokoonpanon muokkaus edessä, joka voi vaikuttaa negatiivisesti varsinkin puolustuspelaamiseen.

Ranska on ollut tylsä ja tympeä kaikilla mittareilla, mutta niin vain joukkue taistelee jälleen kerran EM-kisojen voitosta. Pelitapa on totuttua Ranskaa, mutta näissä kisoissa myös maalinteon tehottumuus on ollut läsnä todella voimakkaasti. Ranska ”on tehnyt” kolme maalia viiteen otteluun, joista yksikään ei ole ollut Ranskan itse tekemä pelitilanne osuma. Toki on otettava huomioon, että ainoastaan kerran pallo on kaivettu Mike Maignanin seläntakaa joten puolustus toimii. Ranska on edistyneiden tilastojen valossa suorittanut ns. tasonsa mukaan, mutta maalieron pitäisi olla tällä hetkellä xG-taulukoiden mukaan pyöristettynä kahdeksan tehtyä ja viisi päästettyä maalia. On siis selvää, että maalittoman trendin ei pitäisi jatkua ikuisuuteen. Kylian Mbappe täytyy saada tehokkaammin käyttöön ja paikoille. Ranska pääsee ”terveenä” illan otteluun, joten siitä pieni etu Ranskalle illan kohtaamiseen.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi Nations leaguen ottelussa vuonna 2021, jolloin Ranska oli parempi numeroin 1-2.

EM-kisavihjeet otteluun

Molemmat joukkueet tekevät maalin (2.14 @Coolbet)

Ranska on ollut vähämaalinen turnauksessa tähän saakka, mutta olisi ansainnut maaleja huomattavasti enemmän. Tulivoimaa hyökkäyksestä löytyy, mutta paikoista pitää laittaa pallo sisään. Joukkueen kokoonpano on niin laadukas, että kyseinen ”maaliton” trendi ei tule jatkumaan ikuisesti ja tämän illan vastustaja mahdollistaa ehkä hieman enemmän tiloja hyökkäyspäässä. Espanjalta puuttuu tänään kaksi tärkeää palasta puolustuksesta, joten tämä avaa myös mahdollisuuksia Ranskalle.

Espanja ei ole kärsinyt maalinteko ongelmista ja pystyy luomaan tilanteita kaikenlaisia vastustajia vastaan. Laitapelaaminen tulee olemaan suuressa roolissa jälleen. Espanja kykenee maalintekoon monella eri tavalla kuten turnaus on jo tähän asti osoittanut, joten eiköhän maaliverkko heilu tänäänkin Espanjan toimesta vähintään kerran.

Me uskomme tänään molempien tekevän maalin, sillä Espanja tuskin lähtee muuttamaan pelityyliään. Ranskan on pakko muovautua eri tavalla ja myös he tekevät tänään maalin. Lapulle siis BTTS kertoimella 2.14

Edellinen artikkeliVideo: Selostaja Juhavaltteri Salminen haastatteli FC Lahden uutta pelaajaa saksan kielellä
Seuraava artikkeliVideo: Liettualainen FK Panevėžys voitti HJK:n numeroin 3-0 Mestarien liigan karsinta-avauksessa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän