EM-kisat: Espanja – Italia 20.6

EM-finaali
EM-finaali

Torstai illan kruunuksi pelataan kahden suuren kohtaaminen kun Espanja saa vastaansa hallitsevan mestarin Italian.

Espanja – Italia 20.6 klo 22.00

Hieno ”klassikko-ottelu” torstai illan kruunuksi juhannusaattoon. Molemmat joukkueet voittivat ensimmäisen kierroksen ottelunsa, joten lohkovoitto ratkaistaan tässä ottelussa. Panokset ovat siis kovat illan matsiin.

Espanja pelasi melko vakuuttavan ottelun ensimmäisessä ottelussaan Kroatiaa vastaan voittaen ottelun 3-0. Espanja on muokkaantunut paljon suoraviivaisemmaksi uuden valmentajan alaisuudessa ja ensimmäisessä ottelussa nähtiin hyviä viitteitä tästä. Espanja hävisi pallonhallinnan Kroatialle, joka ei olisi vuosia sitten tullut kuuloonkaan Espanjan pelifilosofiassa. Ajat muuttuvat ja joukkue pystyy murtautumaan paljon nopeammin nykyään vastustajien puolustuksien läpi. Espanja loi Kroatiaa vastaan xG:tä 2.11 maalin verran. Joukkueen kannalta erittäin tärkeää, että Alvaro Morata sai heti maalin tililleen avausottelussaan.

Italia meinasi olla vaikeuksissa Albaniaa vastaan ensimmäisellä kierroksella. Joukkue päästi aikaisen maalin, mutta toipui siitä nopeasti ja hallitsi peliä totaalisesti sen jälkeen. Espanja on kuitenkin aivan eri kaliiberin vastustaja ja onkin mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue pelissä saa pallonhallinnan itselleen, sillä Espanja ei ”tarvitse” sitä välttämättä voittaakseen otteluita. Italian ympärillä on edelleen isoja kysymysmerkkejä, mutta ensimmäisessä ottelussa nähtiin myös paljon hyvää. Italia loi Albaniaa vastaan xG:tä 1.66 maalin verran.

Molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa ottelun, sillä lohkovoitolla on iso merkitys jatkopolkuja ajatellen. Espanja lähtee ennakkosuosikkina otteluun, mutta lähtökohdat ovat aika tasaiset vaikka Espanjan materiaali onkin ehkä hieman laajempi ja kovempi kuin Italialla.

Vetovihjeet otteluun

Molemmat joukkueet tekevät maalin ottelussa (@1.99Coolbet)

Joukkueet pystyvät molemmat maalintekoon ja kummallakin on realistinen mahdollisuus voittaa illan ottelu. Lisäksi viidestä edellisestä kohtaamisesta neljästi ollaan päädytty BTTS-tulokseen ,joten molempien maalitehtailu ei olisi tänäänkään iso yllätys. Lapulle laitetaan huippuotteluun BTTS kertoimella 1.99

Edellinen artikkeliVideo: Gnistanin Roope Pyyskänen laukoi Eurogoalin vaparista – tätä kutia ei olisi torjunut kukaan
Seuraava artikkeliVideo: PK-35:n Eero Markkanen painoi itsevarman maalin Ykkösliigassa – ei auttanut TPS-maalivahdin purnaukset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän