EM-kisat: E-lohko on Belgian heiniä

EM-finaali
EM-finaali

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 14.6. Belgia on E-lohkon selvä suosikki, mutta Belgian takana käydään kovaa kamppailua lohkon toisesta sijasta.

EM-kisat – lohko E

E-lohkossa pelaavat Belgia, Ukraina, Slovakia sekä Romania. Belgia on lohkon ennakkosuosikki, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Ukrainaa on ennakoitu lohkossa toiseksi lievällä marginaalilla ennen Romaniaa ja Slovakiaa. Kaikilla kolmella on kuitenkin mahdollisuus jatkopeleihin kaiken osuessa kohdilleen, joten kyseessä voi olla erittäin mielenkiintoinen lohko ristiinpelaamisien johdosta.

Belgia

Belgia lähtee suurena ennakkosuosikkina omaan lohkoonsa. Joukkue on hävinnyt kilpailullisen ottelun viimeksi MM-kisoissa, joten vire on ainakin kohdillaan ja karsinnat suoritettiin täysin ilman tappioita. ”Ikuinen musta hevonen” on ollut tapetilla kaikissa kisoissa viime vuosina, mutta suoritus on kuitenkin jäänyt enemmän tai vähemmän piippuun. Joukkueesta löytyy maailman eliittitason pelaajia muun muassa Kevin de Bruynen voimin. Puolustuspää on muuttunut hurjasti sitten viime kisojen, joten tällä osastolla leijailee hieman kysymysmerkkejä. Keskikentältä ja hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa ja esimerkiksi vahvan kauden Manchester Cityssä pelanneen Jeremy Dokun panos on mielenkiintoista nähdä kisoissa.

Belgia hoitanee alkulohkon kunnialla, mutta jatkopeleissä tie voi nousta pystyyn yllättävän nopeasti ja lopulta niin sanottu ”kultainen ikäluokka” jää ilman suuria palkintoja.

Ukraina

Ukraina selvitti tiensä kisoihin jatkokarsintojen kautta. Erittäin vaikea voitettava, joten myös Belgia saa olla tarkkana Ukrainan kanssa. Taistelee lohkon kakkospaikasta ja paikoista jatkopeleihin. Mielenkiintoisia yksilöitä joukkueesta löytyy, joista kaikkein seuratuin lienee sensaatiomaisen kauden pelannut Artem Dovbyk, joka voitti La Ligan maalikuninkuuden Gironan paidassa. Myös maalilta löytyy loistavan kauden pelannut Real Madridin maalivahti Andriy Lunin. Ukrainalla on kohtuullinen materiaali kasassa, joten jatkopaikka on hyvinkin mahdollinen E-lohkosta.

Slovakia

Pelasi hienot karsinnat ja meni lohkon toisena suoraan kisoihin Portugalin jälkeen. Ainoastaan kaksi tappiota koko karsintojen ajalta ja nämäkin juuri edellä mainittua Portugalia vastaan. Tulee taistelemaan Ukrainan ja Romanian kanssa jatkopaikasta.

Lohko-E on todella haastava arvioitava ennakolta ja kyseisessä lohkossa tullaan varmasti näkemään ristiinpelaamista joka vaikuttaa oleellisesti jatkopaikan haalimiseen. Materiaaliltaan joukkue on melkoisen tasapaksu ja peli perustuu kompaktiin puolustuspelaamiseen, joten Slovakian otteluissa ei maalijuhlia tulla todennäköisesti näkemään.

Romania

Voitti oman karsinta lohkonsa häviämättä peliäkään. Romania on Slovakian tavoin melko tasapaksu joukkue ja perustuu myöskin samoihin arvoihin. Kymmenessä EM-karsintaottelussaan Romanian maalisuhde oli 16:5, joten maaliverkko ei heilu myöskään heidän peleissään turhan tiuhaan. E-lohko tulee olemaan todennäköisesti erittäin vähämaalinen, joten myös tämä kannattaa ottaa huomioon. Taistelee jatkopaikasta Ukrainan ja Slovakian kanssa, mutta lopulta joukkue tulee jäämään alkulohkoon.

EM-kisat – vetovihjeet E-lohkoon

Ukraina kortit lohkovaiheessa yli 6 korttia (1.85 @Coolbet)

Vetovihjeenä E-lohkoon nostetaan Ukrainan korttimäärä. Joukkue pelasi karsinnoissa kahdeksan ottelua keräten näissä 16 korttia. Uskotaan saman trendin jatkuvan ja napataan Ukrainalle yli 6 korttia lohkovaiheessa kun panokset ovat äärimmäisen kovat jokaisessa ottelussa.

Romania alle 3,5 pistettä alkulohkossa (1.60 @Coolbet)

Romania laskettiin meidän papereissamme lohkon viimeiselle sijalle. Me lähdemme pelaamaan Romaniaa vastaan myös vetokupongilla ja nappaamme Romanian alle 3,5 pistettä mukaan pelilapulle 1.60 kertoimella. Raja kestää käytännössä yhden voiton, joka voi olla mahdollinen esimerkiksi Slovakiaa vastaan. Ukrainalta ja Belgialta pisteet ovat vielä Slovakiaakin tiukemassa, joten alle 3,5 pisteen kerääminen tuntuu hyvin todennäköiseltä skenaariolta Romanian osalta.

Lue myös: Veikkaa Saksa-Skotlanti-ottelun avausmaalin syntyaika – voita Saksan EM-kisapaita!

Lue myös: Futiksen EM-kisojen fantasy on täällä – voita matka EM-finaaliin!

Edellinen artikkeliVideo: Mo Salah viimeisteli kuvankauniin maalin Guinea-Bissaun verkkoon MM-karsinnoissa
Seuraava artikkeliVideo: FF Jaron maalivahdilta valtava hörppy – SJK Akatemia sai lahjamaalin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän