EM-kisat – A-lohkon suosikista ei ole epäselvyyttä

EM-kisat 2024
EM-kisat 2024

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 14.6. Turnauksen avausottelussa pelaava isäntämaa Saksa on A-lohkon selkeä ennakkosuosikki.

EM-kisat – lohko A

EM-kisojen A-lohkossa pelaavat kisaisäntä Saksa, Sveitsi, Unkari sekä Skotlanti. Saksa on lohkon ehdoton voittajasuosikki. Saksan takana toisesta sijasta kamppailevat tiukimmin Sveitsi sekä Unkari. Skotlanti on lähtökohtaisesti A-lohkon heikoin joukkue.

Saksa

Isäntämaa Saksalla on todellinen kasvojenpesun paikka, sillä Saksa jäi edellisissä MM-kisoissa katastrofaalisesti alkulohkoon. Edellä mainittu pohjakosketus aiheutti myös potkut silloiselle valmentajalle Hansi Flickille. Flickin tilalle palkattiin Julian Nagelsmann, joka sai hieman yllättäen lähtöpassit Bayern Munchenista. Nagelsmann joutuu heti todella kovaan painekattilaan joukkueensa kanssa, sillä Saksassa janotaan menestystä kotikisoista karmaisevien MM-kisojen jälkeen.

TSEKKAA TÄMÄ:

Saksalla on jalkeilla jälleen kerran laadukas kokoonpano, mutta kysymysmerkkejäkin on ilmassa valmentajavaihdoksen jäljiltä. Kaikesta huolimatta, Saksa löytynee A-lohkon kärkipaikalta alkulohkon otteluiden päätteeksi.

Unkari

Unkari pelasi suorastaan sensaatiomaiset EM-karsinnat. Italialaisen Marco Rossin luotsaama Unkari nappasi G-lohkon voiton häviämättä yhtäkään ottelua jättäen taakseen esimerkiksi Serbian. Unkarin joukkueesta ei löydy monia supertähtiä, mutta Rossi on löytänyt Unkarille toimivan pelisysteemin, joka tuottaa tulosta. Unkarin joukkueen ehdoton ykköstykki on tietysti Liverpoolin keskikenttämies Dominik Szoboszlai, joka paukutti EM-karsinnoissa komeat 4+4 tehot.

Unkari on sijoitettu lähtökohtaisesti A-lohkossa Sveitsin taakse, mutta me luotamme Unkarin loistavien esityksien jatkuvan myös EM-kisoissa ja iskemme Unkarin rohkeasti A-lohkon toiselle sijalle.

Sveitsi

Sveitsi selvitti tiensä kisoihin EM-karsintojen I-lohkosta. Jatkopaikka ei tullut millään tavalla helpolla, sillä Israel hengitti Sveitsin niskaan aivan loppumetreille saakka. Sveitsi voitti EM-karsinnoissa vain neljä ottelua ja pelasi peräti viisi tasapeliä.

Sveitsin joukkueen tärkeimmät pelaajat löytyvät puolustuslinjasta. Topparikaksikko Fabian SchärManuel Akanji kestää vertailun monien huippumaiden puolustajiin. Lisäksi keskikentällä operoiva Granit Xhaka on Sveitsille elintärkeä pelaaja etenkin kun Xhakalla on takanaan huikea kausi Leverkusenissa.

Sveitsin kokoonpano ei ole aivan huippumaiden tasoa, mutta on kuitenkin syytä huomioida, että joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia lähes jokaiselle pelipaikalle. Me emme kuitenkaan usko tällä kertaa Sveitsiin vaan jätämme Sveitsin kylmästi lohkon kolmannelle sijalle ja siinä samalla ulos jatkopeleistä.

Skotlanti

Skotlanti raivasi tiensä kisoihin EM-karsintojen A-lohkosta ja jätti taakseen muun muassa Norjan. Skotlanti hävisi karsinnoissa vain kertaalleen Espanjalle vieraskentällä, joten kisapaikka on vähintäänkin ansaittu. Skotlannin avauskokoonpanosta löytyy Valioliiga-tason osaamista, mutta materiaali ei kestä vertailua kärkimaihin.

Työteliäs Skotlanti tulee varmasti kiusaamaan A-lohkon muita joukkueita eikä Skotlantia voi vastaantulijaksi laskea missään tapauksessa. Harkitsimme Skotlannin sijoittamista jopa Sveitsin edelle, mutta päädyimme kuitenkin lopulta jättämään Skotit A-lohkon jumboksi tällä kertaa.

EM-kisat – vetovihjeet A-lohkoon

Sveitsi sijoittuu A-lohkon viimeiseksi (5,75 @Coolbet)

Arvioimme Sveitsin lähtökohtaisesti A-lohkon kolmannelle sijalle, mutta Coolbetin tarjoama 5.75 kerroin Sveitsin jumbosijasta houkuttelee kokeilemaan todellista ohipeliä Sveitsistä. Kuten ylempänä mainittiin, yllätysvalmis ja työteliäs Skotlanti voi napsia yllättäviäkin tuloksia kaiken osuessa kohdilleen. Me tartumme tällä kertaa rohkeasti tähän muhkeaan kertoimeen ja iskemme Sveitsiä vastaan rajun ohipelin.

Lue myös: Isäntämaa Saksa julkisti EM-kisamiehistönsä – kovia nimiä jäi myös ulkopuolelle

Edellinen artikkeliKlassikkovideo: Futishistorian eeppisin tuhlailusarja – pallo kolmesti rimoihin ja lopuksi taivaisiin
Seuraava artikkeliVideo: Toni Korkeakunnas ei arvostanut suoraa kysymystä – lähti kävelemään lehdistötilaisuudesta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän