EM-kisaennakko: Lohko A

EURO 2016 - A-lohko

EURO 2016 - A-lohkoPuoliaika.comin katsaus EM 2016 -kisojen A-lohkoon.

A-lohkossa jatkopaikasta taistelevat isäntämaa Ranskan lisäksi Romania, Sveitsi ja Albania. Sveitsin, Romanian menestys kisoissa on ollut hieman heikkoa ja Albania pääsi ensimmäistä kertaa jatkoturnaukseen. Ranska puolestaan on voittanut EM-turnauksen kahdesti (vuonna 1984 ja 2000).

Ranska – Isäntämaan paineet

Ranska jätti todella paljon hyviä pelaajia ulos kisoista lähinnä henkilökohtaisten kemioiden ja loukkaantumisten takia. Poisjääneitä pelaajia ovat muunmuassa  Karim Benzema, Kevin Gameiro, sekä Frank Ribery.

Tänä vuonna Ranska on uhonnut menevänsä loppuun asti ja joukkue näyttää jopa siltä, että voisi sen tehdä, sillä Ranskan nuori sukupolvi tulee olemaan seuraavissa kisoissa todella kovassa iskussa, jos eivät sille tasolle näissä kisoissa vielä nouse. Nuorta sukupolvea ovat muunmuassa Antoine Griezmann, Paul Pogba, Lucas Digne ja Kinglsey Coman.

Ranska tulee voittamaan lohkonsa ja etenemään heittämällä jatkopeleihin. Ranskan pelejä kannattaa seurata ja laittaa merkille erikoistilanteet, sillä Les Bleusilla on todella paljon vapaapotkuspesialisteja, kuten Pogba ja Dimitri Payet.

Katso Ranskan kisajoukkue täältä

Sveitsi – Joko nyt onnistuu?

Sveitsi pelasi erinomaiset karsinnat ja lähtee hyvillä mielin hakemaan kakkospaikkaa lohkostaan. Viime EM-kisoista ulosjäänyt Sveitsi tulee vahvalla joukkueella näihin kisoihin. Viime MM-kisoissa seura pääsi neljännesvälieriin, mutta putosi Argentiinalle vasta jatkoajalla.

Sveitsin hakiessa harjoitusotteluissa toimivaa kokoonpanoa, kokivat he tappion Belgialle, Irlannille, sekä Bosnia-Hertsegovinalle. Tämä ei vielä kerro mitään joukkueen laadusta, sillä parhaat pelaajat eivät joko olleet peleissä tai pelasivat vain osan ottelusta.

Sveitsin vahvuus on sen keskikentällä, missä peliä kapelimestaroivat Granit Xhaka, Xhredan Shaqiri, sekä Fabian Frei, yhdessä dominoivan Juventus-pakin Stephan Lichtsteinerin kanssa. Sveitsin hyökkäys puolestaan ei ole mikään erikoinen ja he tarvitsevat paljon tukea. Mikäli 23-vuotias Josip Drmic ei onnistu maalinteossa, joutuu Sveitsin muut hyökkääjät pelaamaan uransa parasta peliä.

Sveitsi tulee todennäköisesti menemään lohkokakkosena jatkoon, mutta jatkopeleissä tulee seinä todella nopeasti vastaan.

Katso Sveitsin kisajoukkue täältä

Romania – Kokemusta hankkimassa

Romanialla oli helppo tie jatkokisoihin, sillä he onnistuivat voittamaan viidesti ja pelaamaan viidesti tasan. Lohkovoitosta jäi puuttumaan yksi piste, sillä Pohjois-Irlanti marssi lohkovoittajana kisoihin pisteen erolla. Romanian rosterilla olisi muissa lohkoissa tilanne ollut hieman erilainen.

Romanian pelit olivat erittäin tasaisia, sillä joukkue teki 10 pelissä 11 maalia ja päästi vain kaksi. Tämä kertoo kurinalaisesta pelaamisesta ja erittäin puolustusvoittoisesta pelaamisesta. Tämä tuskin tulee toimimaan Ranskaa ja Sveitsiä vastaan.

Joukkueen pelaajat eivät ole sieltä nimekkäämmästä päästä, sillä suurimmat tähdet ovat Costel Pantilimon, sekä Vlad Chiriches. Yksi erikoinen huomio on, että Steaua Bukarestista on ottettu peräti neljä pelaajaa joukkueeseen.

Romanian sijoitus tulee todennäköisesti olemaan lohkokolmonen.

Katso Romanian kisajoukkue täältä

Albania – Lohkon musta hevonen?

Albania ylsi hieman yllättäen toiseksi lohkossaan jättäen taakseen Tanskan. Karsinnat menivät siis erittäin onnistuneesti heidän osaltaan ja he pyrkivät jatkamaan samaa liitoa myös EM-kisoissa.

Nämä ovat Albanian ensimmäiset arvoturnausottelut, joten jännitys pelaajilla saattaa näkyä pelissä. Rosteri itsessään ei ole mitenkään erikoinen ja tunnettuja pelaajia maalla on todella vähän. Karsintojen paras maalintekijä oli Astrassa pelaava Constantin Budescu kahdella maalillaan.

Albania saattaa taistella Romanian kanssa lohkon kolmannesta sijasta, mutta jatkopaikkaan on vaikea uskoa.

Katso Albanian joukkue täältä.

Puoliajan lohkoveikkaus on seuraava:

  1. Ranska
  2. Sveitsi
  3. Romania
  4. Albania

Tälle loppujärjestykselle Coolbet antaa kertoimeksi 3.70. Tsekkaa myös lohkon muut kiinnostavat kohteet Coolbetin saitilta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän