EM-karsinnat käyntiin tappiolla – Italia liian kova pala Huuhkajille

EM-karsinnat käynnistyivät Suomen osalta tappiollisesti, kun kotiyleisönsä edessä pelannut Italia vei kllinisen esityksen päätteeksi voiton lukemin 2-0.

Lauantain ehkä suurin yllätys koettiin jo ennen peliä, kun Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva päätti luopua loistavasti toimineesta 4-4-2 -muodostelmasta, tuoden avaukseen viidennen puolustajan. Uudistetun pelitavan tausta-ajatuksena oli tukkia Italian laitanousut, jotka kärsivät jo aiemmin Alessandro Florenzin poisjäännistä.

Itse ottelu sai kuitenkin Suomen kannalta karmaisevan startin, kun seurajoukkuetasolla Cagliaria edustava Nicolo Barella vei isännät johtoon jo 7. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta syntynyttä maalia edelsi Suomen kapteeni Tim Sparvin epäonnistunut purku.

Reilun tunnin kohdalla Teemu Pukilla oli loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Norwich-tähden sijoitus suuntautui niukasti ohi Gianluigi Donnarumman vartioiman maalin. Ja noin kymmenen minuuttia myöhemmin Italia ratkaisi ottelun, kun jatkuvasti harmaita hiuksia Suomen puolustukselle aiheuttanut 19-vuotias Moise Kean iski taululle loppulukemat 2-0.

Huuhkajien osalta karsinnat jatkuvat tiistaina, kun joukkue vierailee Armeniassa.

EM-karsinnat käynnistyivät tappiolla

– – – – –

Katso myös: Maalikooste: Pikkuhuuhkajat nuijivat Norjan historiallisin murskalukemin!