Eero Markkanen siirtyy lainasopimuksella Saksaan

Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Eero Markkanen siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavasta AIK:sta lainasopimuksella Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Dynamo Dresdeniin.

Markkasen lainasopimus Dynamo Dresdenin kanssa ulottuu ensi kesään asti ja saksalaisseuralla on sopimuksessa osto-oikeus. Markkanen harjoittelee uuden seuran kanssa jo tänään.

– Olen iloinen, että pääsimme sopimukseen. Odotan innolla ensimmäistä peliä fanaattisten kannattajien edessä. Olen ylpeä siitä, että pääsen perinteikkääseen joukkueeseen. 2. Bundesliiga on kovatasoinen sarja ja olen iloinen tästä haasteesta. Olen kuullut saksalaisesta jalkapallosta paljon maajoukkuekavereiltani ja odotan innolla, että pääsen osaksi sitä, Markkanen sanoo Dynamo Dresdenin nettisivuilla.

TSEKKAA TÄMÄ:

Saksan 2. Bundesliiga käynnistyi 28. heinäkuuta. Dynamo Dresden voitti avauskierroksen ottelussaan Duisburgin 1-0 ja on sarjataulukossa yhden pelatun ottelun jälkeen kolmantena. Perinteikäs saksalaisseura on perustettu vuonna 1953. Bundesliigassa seura on pelannut edellisen kerran kaudella 1994-1995.

26-vuotias Markkanen on tehnyt tällä kaudella AIK:lle kaksi maalia 13 ottelussa. Viime kaudella maaleja syntyi kahdeksan. Suomen maajoukkuetta ulottuva ja isokokoinen target-hyökkääjä on edustanut 13 kertaa.

Edellinen artikkeliVideo: Katso Neymarin tunteikkaat jäähyväiset Barcelonalle
Seuraava artikkeliVideo: Besiktasin tapa ilmoittaa Negredon siirrosta on niin huono, että se saa jopa nauramaan

26 Kommentit

    • Ei ollut ei. Lähinnä yleensä kun näin vahvasti reagoidaan johonkin esim. Siirtoon olisi kyllä miellyttävää kuulla perusteluita. Kaveri kuitenkin siirtyy kovempaan sarjaan, kovempaan jengiin ja ennen kaikkea enemmän seurattuun sarjaan. Myös ehkä uran kannalta parempi mahdollisuus pelata vielä korkeammalla kun vaan huomataan kaverin potentiaali.

  1. Niin kyllä kenties Saksan 2. Bundesligassa on kokonaistaso kovempi kuin Allsvenskanissa. Yleisöä piisaa, mutta niin piisasi Ruotsissakin…On tuo pieni askel eteenpäin.

    • Juha Jaatinen Ei ole juuri eroa. Lippujen hinnatkin suht samoissa. Moniin otteluihin alkaa olee vaan haaste saada lippuja. Mm. St.Paulin 30t vetävä stadion myy nopeasti loppuun. Junilla pääsee myös hienosti eri paikkakunnille nopeasti. Myös ottelupäivien myöhäinen vahvistaminen asettaa haasteita lentolippuihin… mut hieno kulttuuri joka alkaa jo aamusta yömyöhään.

  2. Täytyy sanoa, että kovasti Saksan futista seuranneena on Dynamo yksi niitä lutuuriseuroja, jonka edesottamuksia seurataan ykkösportaalla asti. Dresdenissä on ihan loistava fanikulttuuri ja stadion on lähes aina täynnä.

    Jos tuolla onnistuu hyvin, niin Saksassa osataan kyllä arvostaa ja näytönpaikka Ykkösbulissa ei ole mikään mahdottomuus. Siinä mielessä myös, että Dresden oli viime kaudellakin lähellä nousua. Miksei myös nyt.

  3. EI paska siirto ollenkaan, Saksan 2 liiga on kovatasosempi mitä moni ymmärtää. Futiskulttuuri on sielläkin todella fanaattista ja stadikat lähestulkoon aina täynnä. Seppo Rätymäisiä twiittejä odotellen :D

  4. Suomalaisen pelaajan tuttu tilanne eli ei siirto johda mihinkään jollei löydy peliaikaa. Toivottavasti Eero jaksaa puristaa, jos peliaikaa tulee pelaaja myös kehittyy tuossa ympäristössä varmuudella. Penkillä ei opi kuin istumaan…

Kommenttien lisääminen on estetty.