Ecuador avasi MM-kisat ylijuoksulla Qatarista – Enner Valencia liekeissä

Kohutut jalkapallon MM-kisat 2022 käynnistyivät sunnuntaina. Ecuador ei antanut mitään palaa isäntämaa Qatarille.

Ecuador kaatoi Qatarin numeroin 0-2 (0-2) Al-Bayt stadionilla Al-Khawrissa pelatussa A-lohkon avausottelussa sunnuntaina alkuillalla.

Ottelun hahmo oli Ecuadorin 33-vuotias kapteeni Enner Valencia, joka teki avausjaksolla kaksi maalia. Hän teki lisäksi kolmannenkin maalin, joka hylättiin seitinohuella paitsiolla.

Voittomaaliksi jäänyt 0-1-osuma syntyi varmalla rankkarilla 16. minuutilla. Sitten reilun puolen tunnin jälkeen Valencia puski Angelo Preciadon keskityksen taidokkaasti sisään, 0-2.

Ecuador oli avausjaksolla täysin ylivoimainen. Toisella jaksolla ottelu oli tasaisempi, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Lisämaaleja ei nähty, joten Ecuadorille erittäin ansaittu voitto. A-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Senegal ja Hollanti. Tuo matsi käynnistyy maanantaina klo 18.

Neljä viikkoa kestävien kisojen finaali pelataan sunnuntaina 18. joulukuuta klo 17.00. MM-kisoissa pelataan 64 ottelua, joista Yle näyttää 42 kamppailua. Loput ottelut tulevat MTV3:lta ja Subilta.