SJK:n Denys Oliinyk siirtyy Ukrainan pääsarjaan

Veikkausliiga-joukkue SJK:n 34-vuotias ukrainalaishyökkääjä Denys Oliinyk siirtyy Ukrainan pääsarjassa pelaavaan joukkueeseen, koska hän haluaa auttaa kotimaataan kriisitilanteessa.

Vuodesta 2018 saakka SJK:ssa pelannut Denys Oliinyk haluaa lunastaa lupauksensa päättää ammattijalkapalloilijan uransa kotimaassaan Ukrainassa. Siirto tapahtuu heti, eikä Oliinyk siten ole enää mukana SJK:n tämän kauden otteluissa.

SJK ymmärtää Oliinykin halun auttaa kotimaataan kaikin mahdollisin tavoin, sekä tarpeen olla läsnä sotaa käyvässä kotimaassaan. SJK tukee Olinykiä päätöksessä, ja on suostunut siirtoon. Päätös ei ollut kummallekaan osapuolelle millään muotoa helppo.

TSEKKAA TÄMÄ:

”Tämä minulle todella merkittävä asia. Olen aina halunnut lopettaa jalkapalloilijan urani kotimaassani Ukrainassa. Erityisesti nyt tässä vaikeassa tilanteessa, jossa maani nyt on, minulle on tärkeää lähteä nyt – osoittaakseni maanmiehilleni, että en ole peloissani. Haluan osoittaa tukea sekä esimerkkiä, ja auttaa niin paljon kuin mahdollista”, kuvailee Denys Oliinyk lähdön syytä SJK:n verkkosivuilla.

”SJK on nyt sydämessäni. Toivon myös, että vielä jonain päivänä palaan takaisin. Ehkä tekemään jotain muuta kuin pelaaman, mutta toivon, että palaan seuraan takaisin. Perheeni, lapseni ja äitini jäävät Seinäjoelle siihen asti, kunnes palaan. He rakastavat Suomea ja lapseni rakastavat Seinäjokea., Oliinyk jatkaa.

Oliinyk on neljän kauden aikana noussut Seinäjoella seuralegendaksi pelaamalla 116 ottelua, joissa on syntynyt 29 maalia. Urallaan Oliinyk on pelannut kotimaassaan Ukrainassa muun muassa Dinamo Kievissa, Arsenal Kievissä, Dniprossa ja Metalist Harkovassa. Hollannissa hän pelasi Vitessessä ja Saksassa Darmstadtissa. Hänellä on myös 12 ottelua Ukrainan A-maajoukkueessa ja kymmeniä Ukrainan nuorisomaajoukkueissa.

Denys Oliinyk päättää uransa Ukrainassa

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Lähde ja kuvankaappaus: SJK

Edellinen artikkeliVideo: Paolo Di Canion upea Fair play -suoritus Valioliigassa vuonna 2000
Seuraava artikkeliVideo: IFK Mariehamnin Joakim Latonen tykitti upean maalin Veikkausliigassa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän