De Gea pelasti Man Utd:lle tasurin – Shakhtar yllätti Roman

De Gea Puoliaika

Maalivahti David de Gea oli jälleen Manchester Unitedin sankari, kun joukkue kohtasi keskiviikkoiltana Sevillan Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessa osaottelussa. Peli päättyi lopulta de Gean huippuillan ansiosta 0-0-tasatulokseen.

Ottelu oli aikalailla kotijoukkue Sevillan hallussa alusta alkaen ja vaarallisimmat paikat siunautuivat kautta linjan valkopaidoille. Paras tilaisuus johtomaaliin oli ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Luis Muriel pääsi puskemaan täysin vapaasti United-maalin edestä, mutta de Gea esitti uskomattoman torjunnan ja esti osuman.

Toisella jaksolla manchesterilaiset saivat tosin pallon kertaalleen Sevilla-maaliin, mutta tilannetta eteni täysin yksin Man Utd -kärjessä läpi ottelun vaeltaneen Romelu Lukakun käsivirhe.

Manchester Unitedin sairastellut supertähti Paul Pogba aloitti ottelun penkiltä, mutta tuli jo noin vartin pelin jälkeen kentälle, kun Ander Herrera loukkasi takareitensä. Pogba oli kuitenkin todella vaisu, kuten koko muukin United-joukkue de Geaa lukuunottamatta.

0-0-lopputulos on kenttätapahtumiin nähden manchesterilaisille varmasti mieluinen, sillä näin heillä on hyvä mahdollisuus varmistaa jatkopaikka kotikentällään Old Traffordilla.

Toisaalla nähtiin maaleja

Keskiviikon toisessa neljännesvälierässä kohtasivat Shakhtar Donetsk ja AS Roma. Ottelun ratkaisun iski Shakhtarin Fred vapaapotkusta 71. minuutilla. Fredin maalia ennen olivat Roman Cengiz Ünder sekä Shakhtarin Facundo Ferreyra osuneet, joten kamppailun loppunumerot olivat 2-1 Shakhtarille. Roomassa pelattavaan toiseen otteluun lähdetään kuitenkin jännittävissä asetelmista AS Roman tärkeän vierasmaalin myötä.

Otteluparien toiset osaottelut pelataan 13.3. siis Manchesterissa sekä Roomassa. Voittajat etenevät puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkoon.